Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 11 декември 2024 г.

Пълнени патладжани тип имамбаялдъ

Продукти 5 порции
 5бр.- средни патладжани 
2бр.- голям кромид лук 
4бр.- големи домати на кубчета/може и консерва/ 
1к.ч.- олио
щипка червен пипер
сол 
чер пипер 
4-5 листа- дафинов лист
1 глава чесън /счукан/
По желание кашкавал за отгоре

Приготвяне
Разрязах патладжаните на две.
Издълбах ги да стане като лодка.
Извадената среда от патладжана, нарязах на кубчета.
Кромида нарязах на едро и доматите на кубчета.
В дълбок тиган в който сипах олиото, сложих кромида, чесъна и запържих до златисто.
Прибавих средата от патладжана и оставих да къкри, докато патладжана, омекне.
Тогава прибавих доматите, щипка червен пипер, осолих на вкус и прибавих подправките.
Така повря до готовност.
Половинките издълбани патладжани, наредих в тавичка в която на дъното полях малко олио.
Напълних ги със сместа от тигана.
Пекох на 220 градуса до готовност на патладжаните.
Тогава поръсих отгоре по малко настърган кашкавал. 
Отново запекох само отгоре. 
Аз ги по-припекох ,но вкъщи така се харесват. 
Вие ги печете колкото прецените.
Това е,- "ядеш и ревеш" както се казва в една поговорка. 


 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар