Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 17 януари 2025 г.

ЛУЧЕНИ СЪРМИ

И аз реших да пробвам прословутите кромидени сърми. Много, много съм доволна от резултата, уникално вкусни. Горещо препоръчвам да опитате и Вие. 
ПЛЪНКАТА ВИЕ МОЖЕ ДА СИ Я НАПРАВИТЕ КАКТО ПРАВИТЕ ЗА ЗЕЛЕВИ СЪРМИ ИЛИ ЗА ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ. 
 АЗ ГИ НАПРАВИХ ТАКА: 

ПРОДУКТИ: 
500гр. кайма 
1/2ч.ч -ориз 
1глава- кромид лук нарязан на ситно 
1с.л.-доматено пюре или домати 
сол,
чер пипер, 
червен пипер, 
джоджен, 
кимион 
олио 

  ОЩЕ: 
2с.л.- доматено пюре /да се получи 1ч.ч. като го разредим с вода/ 

  Приготвяне на кромида: 
3бр. големи глави- кромид лук ( Обелих кафявата част и разрязах на едно място до половината /до сърцевината/. 
Попарват се във вряла вода да омекнат за по лесно отделяне на пластовете)Аз даже за малко на котлона оставих да поврят за 3-4 мин. 

 ПРИГОТВЯНЕ на плънката 
Кромида се нарязва на ситно и се задушават в олио . 
Прибавя се каймата и хубаво я раздробяваме. 
Като се запържи каймата добавяме, малко червен пипер ,слагаме и ориза водичка, леко да набъбне. 
Накрая подправките и махаме от огъня. 
Взимам кромида и отлюспвам най горният слой. 
Слагам в него лъжичка от плънката и захлупвам. 
Така процедирам докато свърши плънката. 
Наредих в тавичката в която ще ги пека. 
Полях малко олио и разреденото доматено пюре.

 
Печем до готовност/ от начало на най силно после намаляваме/. 
Направих и млечно-чеснов сос, кисело мляко + счукан чесън + сварен, пасиран картоф + копър + сол на вкус.
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉

Няма коментари:

Публикуване на коментар