ПЛЪНКАТА ВИЕ МОЖЕ ДА СИ Я НАПРАВИТЕ КАКТО ПРАВИТЕ ЗА ЗЕЛЕВИ СЪРМИ ИЛИ ЗА ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ.
АЗ ГИ НАПРАВИХ ТАКА:
ПРОДУКТИ:
500гр. кайма
1/2ч.ч -ориз
1глава- кромид лук нарязан на ситно
1с.л.-доматено пюре или домати
сол,
чер пипер,
червен пипер,
джоджен,
кимион
олио
ОЩЕ:
2с.л.- доматено пюре /да се получи 1ч.ч. като го разредим с вода/
Приготвяне на кромида:
3бр. големи глави- кромид лук
( Обелих кафявата част и разрязах на едно място до половината /до сърцевината/.
Попарват се във вряла вода да омекнат за по лесно отделяне на пластовете)Аз даже за малко на котлона оставих да поврят за 3-4 мин.
ПРИГОТВЯНЕ на плънката
Кромида се нарязва на ситно и се задушават в олио .
Прибавя се каймата и хубаво я раздробяваме.
Като се запържи каймата добавяме, малко червен пипер ,слагаме и ориза водичка, леко да набъбне.
Накрая подправките и махаме от огъня.
Взимам кромида и отлюспвам най горният слой.
Слагам в него лъжичка от плънката и захлупвам.
Така процедирам докато свърши плънката.
Наредих в тавичката в която ще ги пека.
Полях малко олио и разреденото доматено пюре.
Печем до готовност/ от начало на най силно после намаляваме/.
Направих и млечно-чеснов сос, кисело мляко + счукан чесън + сварен, пасиран картоф + копър + сол на вкус.
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉
Няма коментари:
Публикуване на коментар