Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 2 януари 2025 г.

Пълнени пилешки гърди с кашкавал и морков в доматен сос

Продукти 
 2бр.- пилешки гърди 

 За плънката 
 150гр.- настърган кашкавал 
 1бр.- настърган на ситно морков
За паниране 
 1бр.- яйце 

 100 гр.- галета 
 100 гр.- брашно 
 червен пипер 
 сол 
 Всички сухи съставки, хубаво объркани
За соса 
 300гр- доматено пюре /или домати от буркан, аз домати използвах/
щипка- две захар
 магданоз 
 черен пипер 
 сол 
 олио
ОЩЕ:
настърган кашкавал за отгоре


ПРИГОТВЯНЕ
Разрязах пилешките гърди, така, че да се образува джоб.
Овкусих ги със сол и черен пипер. 
 Напълних джоба с кашкавала объркан с моркова.

Прихлупих гърдите, така, че плънката да остане отвътре.
Сложих първо в разбитото яйце и тогава в сместа за паниране и притисках , за да полепне равномерно навсякъде от сухите съставки.
В малко олио изпържих, пълнените пилешки джобчета.





На дъното на подходяща тавичка изсипах доматеното пюре,/аз изсипах и останалото яйце от панировката и разбърках с доматите/ наредих панираните пилешки гърди и върху тях изсипах по лъжичка от  пюрето.
Поръсих, настърган кашкавал и магданоз.






Пекох гърдите на 220° около 30 мин. да ври на тих огън и до зачервяване на кашкавала.



 
Много вкусно ястие за ежедневието, празници и гости. 
 Горещо препоръчвам, НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ!


 
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉

Няма коментари:

Публикуване на коментар