2бр.- пилешки гърди
За плънката
150гр.- настърган кашкавал
1бр.- яйце
100 гр.- галета
100 гр.- брашно
червен пипер
сол
300гр- доматено пюре /или домати от буркан, аз домати използвах/
щипка- две захар
магданоз
черен пипер
сол
Разрязах пилешките гърди, така, че да се образува джоб.
Овкусих ги със сол и черен пипер.
Напълних джоба с кашкавала объркан с моркова.
Прихлупих гърдите, така, че плънката да остане отвътре.
Сложих първо в разбитото яйце и тогава в сместа за паниране и притисках , за да полепне равномерно навсякъде от сухите съставки.
В малко олио изпържих, пълнените пилешки джобчета.
На дъното на подходяща тавичка изсипах доматеното пюре,/аз изсипах и останалото яйце от панировката и разбърках с доматите/ наредих панираните пилешки гърди и върху тях изсипах по лъжичка от пюрето.
Поръсих, настърган кашкавал и магданоз.
Пекох гърдите на 220° около 30 мин. да ври на тих огън и до зачервяване на кашкавала.
Горещо препоръчвам, НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ!
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉
Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉
Няма коментари:
Публикуване на коментар