Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 29 юни 2025 г.

Родопски марудници със сирене



Продукти 
350мл- кисело мляко 
1ч.л.- сода бикарбонат 
1/2ч.л.- сол
150мл.- прясно мляко
2бр.-  яйца
200гр.- натрошено сирене
280-290гр.- брашно за гъста каша

Приготвяне
Към киселото мляко добавих содата и солта и изчаках да кипне.
Тогава чукнах яйцата и прясното мляко и разбърках до гладкост.
Прибавих сиренето и по малко от брашното, докато се получи гъсто тесто, да пада бавно от  лъжицата. 
Сместа е доста по гъста от тази за кекс.
Слагам в намазнен с олио, тиган по две големи лъжици от сместа /използвах голямата лъжица  от кухненският комплект с която готвя /  
Котлона е на 7 от 9 степенен.
Когато се зачерви от едната страна, обръщам марудника и от другата да се изпече.
 

❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉

Няма коментари:

Публикуване на коментар