Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 25 октомври 2025 г.

Булгур пилаф с гъби и свинско месо

Продукти: 

1ч.ч.- булгур

2с.л.- тънко фиде

80гр.- масло

гъби

свинско сварено или изпечено месо нарязано на ситно

3ч.ч.-вода

сол


Фидето запекох на тиган докато покафенее и извадих в чиния.

Гъбите ми бяха от консерва готови пържени , а свинското месо беше печена пържола.

Сложих ги в тигана със маслото  и запържих около минутка. Ако са ви сурови гъбите и месото, ги изпържете до готовност.

Тогава прибавих булгура и фидето и изсипах водата. 

Булгур вода е 1ч.ч.-булгур : 3ч.ч.-вода

Посолих и оставих под капак да къкри под капак на тих огън докато, булгура  усвои водата.

Това е....... лесно, много ароматно и вкусно ястие!

❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉

Няма коментари:

Публикуване на коментар