Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 14 юли 2011 г.

КАРТОФЕНА СУПА -ала зиче





ПРОДУКТИ
3-картофа на кубчета
1кромид на ситно
3-настъргани домата /или от консерва/
1к.ч.-ориз
магданоз ,дафинов лист,чер пипер,сол
3С.Л. зехтин или олио









ТАКА ПРИГОТВЯМ
Картофа,кромида,дафиновият лист ,зехтина слагам в тенджера с две чаши вода.
Ври до готовност на картофа.
Прибавям останалите продукти /без магданоза/и клока на тих огън до готовност на ориза.
Когато супата е готова, се отстранява от котлона.
Застройва се от
1 разбитото яйце
2с.л.- киселото мляко
3с.л.-прясно мляко
1ч.л.-брашно.
Всичко това се разбърква добре и се прибавя по малко от топлата супа.
После се връща всичко обратно във супата по малко и
НЕПРЕКЪСНАТО СЕ БЪРКА ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕСЕЧЕ!
Прибавя се ситно нарязан магданоз .
НЕВЕРОЯТНО ВКУСНА И ЛЕКА СУПА /и топла и студена /ЗА ГОРЕЩИТЕ ДНИ!

вторник, 12 юли 2011 г.

Zucchini quiche--цуккини киш





4 яйца големи, счупени пълнят чаша 250 мл. (аз сложих 5 нормални)
1/2 чаша пармезан ( ползвах кашкавал)
1/3 чаша олио
1 чаша брашно + 1 ч.л. бакпулвер /сложих 1/2 бяло брашно и 1/2пълнозърнесто/
1 средна глава лук, нарязана наситно
3 чаши цукини/млади тиквички/, тъничко нарязани (2 средни тиквички горе-долу)
сол, чер пипер, магданоз, риган




В голям съд разбивам яйцата с тел, добавих останалите продукти, без тиквичките, разбърках хубаво.
Добавих и тиквичките,и разбърках хубаво.
Изсипах в намаслена тавичка (диаметр 24 см. и 5см. дълбока),пекох на 180 градуса до готовност.
По желание може да се добави месо или кайма по средата, сипва се половината смес в тавичката, месото или овкусена кайма,и най отгоре останалата смес с тиквички.
Аз ползвах готова кайма за скара.




ИЗТОЧНИК

понеделник, 11 юли 2011 г.

*здравословно* САЛАТА С МОЦАРЕЛА




Много подходяща за топлите дни и много освежаваща салата.
Тези дни като е топло съм наблегнала на салати ,плодове и вода. Друго почти не готвя ,едно ,че е топло друго ,че готвеното не е препоръчително в жегите.:):)
Да се похваля ,..вече съм по лека с -11 кг. :))))




моцарела
зелена салата
краставица
домат
чушка



за дресинга
оцет БАЛСАМИКО
зехтин
диетична сол




Всички продукти се измиват и нарязват в подходящ съд.Домата го беля.
Продуктите за дресинга ги слагам в едно шишенце и хубаво разклащам да се получи хомогенна смес.
При сервиране дресинга се изсипва в сос прибор и всеки си овкусява салатата.

вторник, 5 юли 2011 г.

ПЕКАН ПРЕСЕН КАРТОФ С ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА




ПРОДУКТИ
1кг-пресен картоф обелен и нарязан/ ако е дребен цял картофа се слага/
пилешки бутчета
сол,копър,червен пипер, чер пипер,
1/2-пакетче -масло
,олио
1чашка 200мл- бира



ПРИГОТВЯНЕ
Приготвеният картоф го слагам в тава и поръсвам с копър,сол,чер пипер и хубаво обърквам.
Бутчетата натривам със червен пипер, сол, и слагам помежду картофите.
Заливам с бира ,слагам маслото върху бутчетата и малко на картофите.Поливам и олиото.
Така пека до готовност на бутчетата.

МАРИНОВАНА СИВРИЯ за бърза консумация






Изчиствам от дръжката и семето пипера и цепвам само долната част до половината.
В тенджера правя на вкус марина от
вода,сол ,оцет,олио дафинов лист, може и чесън 2-3 скилидки
Слагам пипера да поври в марината около 3- 4мин.
Отстранявам от огъня и когато изтинат са готови за консумация.

ПЪРЖЕНА КАРАКУДА






Каркудата се изчиства овалва се в брашно и в много и нагорещено олио се пържи .
Трябва да стане препържена ,така ,че костите да стават за хрускане .
Става като чипс :) в къщи много я харесват....

*здравословно* ГРЕЧА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ГЪБИ




ПРОДУКТИ
1к.ч.-греча /Елда/
замразена -зеленчукова смеска по избор, аз използвах за ориз смеска
5-6 гъби какъвто вид искате аз използвах сърнела
1с.л.-зехтин
сол,чер пипер,магданоз
1-кромид на ситно нарязан



ПРИГОТВЯНЕ
Всичките продукти хубаво ги обърквам и слагам в тавичка.
Наливам малко вода около 2к-ч.
Слагам да се изпече до готовност.



Този път взех кафява Елда ...Не е много вкусно като бялата ,но пък много полезно за организма.