Последователи

петък, 16 юли 2010 г.

ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН


ПРОДУКТИ:
2 големи -патладжана -разрязани на две
1 глава-крумид на ситно
1 -домат-на ситно
300гр -смес кайма размита с вода
1 к.ч.-ориз
малко червен пипер ,чер пипер, чубрица ,магданоз ,сол



заливка:
2 яйца
1/2 кофичка -кисело мляко
кашкавал за настъргване



ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се измиват и се реже по дължината,посоляваме патладжана, за да излезе горчивината.
С лъжичка се вади вътрешността, нарязва се на ситно и се запържва /задушава/.
Ситно нарязаните лук, домат,кайма също се запържват/задушават /.Прибавяме ориза и варим около 5 мин.
Пълним патладжана и слагаме в подмаслена тавичка.Печем на силна фурна но тавата я покриваме със фолио за печене/да не съхне плънката/.
Когато е готово заливаме със заливката печем до порозовяване и стържим кашкавала ,запичаме за малко да се разтопи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...