![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh80iqwPXBdMX3J2PW3TfW22xjyWzJwzikqv_ywjF_6Bmq4F1NS_or97k2LxjVJBSU817CP-4vkTrIOALAXzajMayqatMq0HEF1b_tr9TSgpFsrRWoS93l9n6mnSjv1jK5sXhg43JqLTRM/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0948.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirT8siDE2lfOQSmSwSXMMKdjRKLN-Opm_sY4I8Ygtt54obBWsLJFngXTob1mFTVrOqZMwOuR5ahyphenhyphend12FmWXkNnVWH2iJyGAjX1AFvYyqe5vfOi_Ngo0AP3Jxkzd0eC0t5yIHeTtuS-XUU/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0947.jpg)
ПРОДУКТИ:
730 гр -брашно
1,5 пак.-мая (суха)
160 гр -масло
330 мл -мляко
230 гр -захар
3 бр. -яйца
карамфил за набождане
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoefem7YHdTPALtxUNX7WmbfkpmqZx3Cn6j08_fnvZ1JdEAjj_C1b4SuHNHVDuBrxEqtU2QXe_Pi8PDeHArII2DsBgOZz2HdLCgwqAMqUAyVAEGl1-GBl91z5zKJvEjVI-IiK3ZutUp3g/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0946.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKYrGhu_UV_alBCcMlD5OYdmlk-8RwEbYFJGXB0zAlN9JMhfZ-Da6qL351QttObSDqWap2lrgpPHKfa8-FQwukJ2pUW1x2Ke4RPQ-64xNxUsdBbFym6yhaipcDSyHeahUfLTV1YkgqGFo/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0938.jpg)
ПЛАНКА
орехи
стафиди
захар
канела
карамфил счукан
ПРИГОТВЯНЕ:
Всички продукти се поставят в съда заедно и се смесват с миксер с бъркалките за тесто, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
То трябва да е
гладко и общо взето меко. Съда, в
който ще втасва се покрива с кърпа и се оставя да почива, докато увеличи обема си два пъти. Премесваме тестото на плота олио се слага да не лепи.Оформяме малки кръгчета и в тях сипваме по една лъжичка от плънката.Забулваме плънката и оформяме круша отдолу набождаме карамфила а отгоре на крушата клечка за зъби.
Слагаме ги в тавата с хартия за печене и оставяме да втасат.
През това време жълта и зелена сладкарска боя с по две капки вода се слага малко захар докато се овлажни и оцвети.
Когато са втасали вече мажем отгоре с жълтък разбит с малко олио.Спръст топим в зелената захар и тамтонираме ,после в жълтата захар и пак тампонираме на няколко места.Печем на 175 градуса.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcgG4o98nx_tpZEoaC9v00V5yEJYtORFmlkvy8tWYZXXCZO0klDMXITMpB_GjuWt3bU85eJEnTX1QFxvnJQTFYJ10Dak1cva8yJc6MIOGGGank5VRb0jfznZ1dYfolXZVyr6MkA3gB8Dw/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0937.jpg)
ИЗТОЧНИК
Няма коментари:
Публикуване на коментар