Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 16 юли 2010 г.
ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН
ПРОДУКТИ:
2 големи -патладжана -разрязани на две
1 глава-крумид на ситно
1 -домат-на ситно
300гр -смес кайма размита с вода
1 к.ч.-ориз
малко червен пипер ,чер пипер, чубрица ,магданоз ,сол
заливка:
2 яйца
1/2 кофичка -кисело мляко
кашкавал за настъргване
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се измиват и се реже по дължината,посоляваме патладжана, за да излезе горчивината.
С лъжичка се вади вътрешността, нарязва се на ситно и се запържва /задушава/.
Ситно нарязаните лук, домат,кайма също се запържват/задушават /.Прибавяме ориза и варим около 5 мин.
Пълним патладжана и слагаме в подмаслена тавичка.Печем на силна фурна но тавата я покриваме със фолио за печене/да не съхне плънката/.
Когато е готово заливаме със заливката печем до порозовяване и стържим кашкавала ,запичаме за малко да се разтопи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар