![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVsGVAe71si2Vh1uLpfWZA0_3CHyTTzxT1aWZfKUn_XJkprPF__yCzdl4A-6CXTjgMkXmpaE2DVRwWgxzotFvSxPnD2ccdyRwT14Gvye_5uaEtIFu887XfaZhv3gn4U6yBgPkV7OEp7rY/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0942.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-xCopao05uhr8ZkSP82nXk87o3KUeDcGXoqwFu8io7skPYZKVDcmJgDDwin8q-rEE4Eh_d3nsSJ1kfw04QuT-Hhix3yoEbgtpWOdz6UBiWuGzjCliZtrLfKX5U9IljUuKCZyrr1qiHlI/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0945.jpg)
ПРОДУКТИ
730 гр-брашно
1,5 пак.-мая (суха)
160 гр -масло
330 мл -мляко
230 гр -захар
3 бр. -яйца
ПРИГОТВЯНЕ
Всички продукти се поставят в съда заедно и се смесват с миксер с бъркалките за тесто, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. То трябва да е гладко и общо взето меко. Съда, в който ще втасва се покрива с влажна кърпа и се оставя да почива, докато увеличи обема си два пъти. Към втасалото вече тесто се прибавят стафиди и отново се омесва с миксера с бъркалките за тесто, но на много бавни обороти. Така готовото тесто се разделя на 6 части, оформят се фитили и се сплитат. Ако някой желае може да го раздели на 8 или 10 части, зависи с колко фитила иска да сплете плитката. Готовите козунаци се поставят в тава покрита с хартия за печене и се оставят при 20°C-25°C около 20-30 минути да втасат втори път. След което се намазват с жълтък разбит с малко олио и мляко и се поръсват със захар на гранули, а може и с филирани бадеми, след което фурната се увеличава на 200°C и се изпичат. Ако е необходимо се покриват с алуминиево фолио, докато се изпекат.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZwqchk3K7iWHQqZtsvoy_lKDJLw7n_DNcCb52rW5iZibCoHQfTnwHBP4JS8C9Wv4PQmVPZcUutrtJf5uh6-i9xK9VRgRFm_hKbou51wGna2eUm8G2jkNAByujCRtoo2aVxOJufHtbHi4/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0943.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimjOkUmKnNr8OBNx32zHipSjOkKQ5rhRiHVqyD5uW7hecdKQuXqxVnepk1UH1oNjT2QaijTORvieAC0RBheSo521jV8KnP5uStTsAGYXTSS2ja9xOEITT5ih901Ara3ec6PCJeyD3Ba6U/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0944.jpg)
БЛАГОДАРЯ ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА НА Venetta
ИЗТОЧНИК
Няма коментари:
Публикуване на коментар