Последователи

събота, 3 юли 2010 г.

КОЗУНАК



ПРОДУКТИ
730 гр-брашно
1,5 пак.-мая (суха)
160 гр -масло
330 мл -мляко
230 гр -захар
3 бр. -яйца

ПРИГОТВЯНЕ
Всички продукти се поставят в съда заедно и се смесват с миксер с бъркалките за тесто, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. То трябва да е гладко и общо взето меко. Съда, в който ще втасва се покрива с влажна кърпа и се оставя да почива, докато увеличи обема си два пъти. Към втасалото вече тесто се прибавят стафиди и отново се омесва с миксера с бъркалките за тесто, но на много бавни обороти. Така готовото тесто се разделя на 6 части, оформят се фитили и се сплитат. Ако някой желае може да го раздели на 8 или 10 части, зависи с колко фитила иска да сплете плитката. Готовите козунаци се поставят в тава покрита с хартия за печене и се оставят при 20°C-25°C около 20-30 минути да втасат втори път. След което се намазват с жълтък разбит с малко олио и мляко и се поръсват със захар на гранули, а може и с филирани бадеми, след което фурната се увеличава на 200°C и се изпичат. Ако е необходимо се покриват с алуминиево фолио, докато се изпекат.





БЛАГОДАРЯ ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА НА Venetta
ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...