Последователи

неделя, 20 февруари 2011 г.

ОРИЗ С ГЪБИ



ПРОДУКТИ:
2ч.ч. -ориз хубаво измит
гъби
масло 1/2 пакетче
1-морков настърган
1глава -кромид лук на ситно
1 шепа- грах
сол,чер пипер

Кромида, моркова,граха запържваме за малко в маслото.
В тавичка се слага ориза и добавяме запържените зеленчуци.
Към него се прибавят гъбите, солта,черния пипер,маслото.
Гъбите ако са ви сурови предварително ги запържете в маслото и тогава сложете към ориза.
Долива се вода 2:1 /2ч.ч.вода и 1ч.ч.-ориз/ , ако обичате по разварен ориз направо 3:1 го направете .
Слага се във фурната и се пече до готовност.
Тогава се вади и покрива с кърпа да се задушава ориза ако е 2:1 за другата пропорция няма нужда да се завива.

Аз понякога този ориз го правя в големият тиган с капака на котлона и става също много хубав. Внего запържвам зеленчуците и гъбите прибавям ориза и водата .
Заври ли на котлона и изключвам така се задушава под капака.

3 коментара:

  1. Зиче, много добре изглежда оризът ти!! :) и аз го обожавам с гъбки

    ОтговорИзтриване
  2. Е, този ориз го обожавам! Станаал е един път!

    ОтговорИзтриване
  3. МИНА ,ТРАЯНА благодаря ви момичета за оценката,както винаги тя винаги ме стимулира и е важна за мен.
    Гъбките са пънчета брах си ги есента и ориза става убийствен с тях.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...