1ч.ч.-ориз
1 л-прясно мляко
аз слагам литър и половина за да стане по рядък, така го харесваме ,за това вие преценете колко мляко да сложите, за по гъстичък или по рядък сутляш.
1,1/2ч.ч.-захар
канела на прах за поръсване
Приготвяне
Ориза само го изплаквам една вода ,за да не му измивам оризовото нишесте ...
Слагам го в тенджерата с 3-4 ч вода са се развари хубаво.
После доливам прясното мляко и захарта.
Оставям да поври още 5-6 минути.
Имайте пред вид, че като се сипе захарта леко се втечнява ориза,а също и, че след изстиване се сгъстява от оризовото нишесте, така че го свалете от котлона по рядко.
Разсипвам в подходящи купички и поръсвам с канела.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Любимият ми сутляш:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотен става, но моля те оправи си правописните грешки!!!
ОтговорИзтриванеЕлена ,като ви гледам и Вие сте неука ,не по малко от мен поне не се правете на учена!!! Грешки човешки ,но това е моето местенце и не ме интересува Вашето мнение!!!
Изтриване@Elena Milusheva - не е литературно "оправи си", а "поправи си". Овладейте първо Вие добре българския език, после се научете, че е неучтиво да се заяждате на дребно! - Stronza ignorante!
ОтговорИзтриванеalba1373 Благодаря за защитата мила ,хората от злоба вече се хващат за дребните нещица!
ИзтриванеЕто я и моята рецепта за сутляш:
ОтговорИзтриванеhttp://wizardnote.com/sutlyash-mlyako-oriz/