Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 2 февруари 2011 г.
ДОМАШЕН ХЛЯБ
ПРОДУКТИ:
1 яйце
600 мл.- вода
1 с.л. -сол
1 ч.л.- захар
1 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
30 гр.- мая аз сложих цяло кубче
1,300 кг. брашно
ПРИГОТВЯНЕ:
От всичките тези продукти замесих средно меко тесто.
След това оформих върху брашно 2 хляба .
Постлах хартия в тавата от печката поставих хлябовете и завих с кърпа .
Сложих във фурната на 50 градуса да втасва около 30- 40 мин. да удвои обема си.
Когато тестото втаса увеличих на 180 градуса и пекох до готовност.
Този хляб ми напомни детството ми когато отивах при баща ми във фурната и ухаеше на топъл селски хляб.
Горещо ви препоръчвам тази рецепта!
източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Уникално изглежда явно и е много вкусен.
ОтговорИзтриванеМОНИ опитай го ще видиш какъв вкус има от детството ни когато имаше фурни и се правеше НАТУРАЛЕН хляб.
ОтговорИзтриванеНаправих хляба и мога да кажа, че е направо страхотен.Много благодаря за тази рецепта.
ОтговорИзтриванеВсичко е хубаво,ама селския хляб се прави с квас и от там му идва вкуса-не се прави с директно месене
ОтговорИзтриванеНай-добрата рецепта за хляб, която съм пробвала за сега! Моите благодарности! Лесна рецепта за начинаещи! Горещо препоръчвам!
ОтговорИзтриване