Последователи

неделя, 4 март 2012 г.

Царевичен хляб-с полента




Ето и продуктите:
около 500 гр.бяло брашно
250 гл. полента/царевичен грис/
1 кубче мая-42 гр
1ч.л. морска сол
1ч.л. захар
400 мл. вода
3с.л. зехтин



ПРИГОТВЯНЕ така както ЖИВЕТО, го е написала
В малък съд слагаме маята,200гр.вода,сол и захар и оставяме да втаса.След това в по-голяма купа слагаме брашното,полентата,кипналата мая,добавяме още 200 мл.вода и зехтина.
Всичко се омесва аз го месих във машината.
Меси се до меко и еластично тесто.
В подходяща тава слагаме хартия за печене и я намазваме със зехтин.
Взимаме тесто и го разделяме на две топки.
Оформяме на хляб,разрязваме отгоря 2-3 линии и намазваме с помощта на четка еднакво количество зехтин и вода.
Включваме фурната на 50 градуса и покриваме хлябовете докато втасат .
След това увеличаваме градусите на 180 и печем .



ЖИВЕ, СТАНА СУПЕР ХЛЯБА И ПРИ МЕН .
Браво на водещите на Бон апети за рецептата!


9 коментара:

  1. Здравче,радвам се че ти е харесал хляба.И аз го правих 2-3 пъти.Сега ми втасва една пърленка-много я тачим в къщи.Приятна вечер,миличка-целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей,чудесен е станал и твоя хляба с полента!В плановете ми е...
    Поздравявам те и ти пожелавам успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Загледах рецептата при Живето и ми се стори интересна, а хляба много хубав. Сега и с твоя хляб затвърждавам мнението си и може да го опитаме. По принцип смес за качамак не се купува у дома,но за целта си заслужава.
    Поздравления и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Passei para ver a receita do dia.
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil.
    ♥ •˚。
    °° 。♥。
    ●/ ♥•˚。˚
    /❤
    / \ 。˚。♥

    ОтговорИзтриване
  5. Ей как добре изглежда!Много обичам вкуса на царевичния хляб, а още не съм правила!Само чета и купувам, сега имам и царевично брашно и царевичен грис, а какво е ''смес за качамак''?искам да направя този хляб, твоя е направо изкусителен!

    ОтговорИзтриване
  6. Браво на водещите, но Браво и на вас! Чудесен е , пухкав, вкусен и изкусителен! Комплименти за майсторството, Зиче!

    ОтговорИзтриване
  7. БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА за хубавите коментари.

    Соня царевичен грис сложи за хлебчето.:)С брашното не става много хубаво.

    ОтговорИзтриване
  8. Поправих го в рецептата да не се бъркате.:)

    ОтговорИзтриване
  9. Зиче, пак изкушаваш с интересно, чудесно изглеждащо хлебче ;)
    Пропуснала съм рецептата по телевизията.
    Поздрави и пожелания за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...