Последователи

четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Чолбур




Рецептата е на Йоли и като я видях направо ми потекоха всички течности от устата.
След малко Марианчето Видева и тя го направила! ooooh!   мииии... как се устоява на това изкушение ааа????  Blush Blush Blush
Ето рецептата на Йоли която я копвам за да не я изкривявам ,това е традиция и не трябва да се изкривява от когото и да е!




Продукти за 4 порции

50 г масло
2 с.л. брашно
1 равна с.л. сладък червен пипер
гореща вода
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за застройка
6 до 8 яйца
2 скилидки чесън
лют пипер по желание


Приготвяне

* Направете светла запръжка от маслото и брашното. В последният момент прибавете червения пипер за да не прегори. Разбъркайте и разредете с горещата вода. Сложете толкова, колкото прецените, че ви харесва на гъстота. Чорбата трябва да е плътна. Подправете със сол и черен пипер.

* След като чорбата кипне сипете в нея на тънка струйка едно разбито яйце. Разбъркайте леко за да се образуват нишки.

* От ниско чукнете в чорбата едно по едно яйцата и ги оставете на тих огън да се забулят. Варете 6 -7 минути. Накрая нарежете на тънки филийки чесъна и го добавете към чорбата. Да ви е сладко!




Много ни хареса и ще си я правим постоянно!  Стана за 10мин . и за работещите които нямат време вечер и искат бърза и вкусна манджица ,...ето я!!!
Това е най бързата вечеря наистина и всеки може да си прави експерименти ...вместо вода ,прясно мляко и може също да се натроши сиренце отгоре при поднасяне .smile3503

11 коментара:

  1. ммммм,непременно ще се пробва :) звучи толкова вкуснооо,благодаря за прекрасната рецепта :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мария ние си я хапнахме за закуска вече ....много хубава наистина!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Да Сонче ,наистина беше прекрасно!

      Изтриване
  3. Е това, няма как да го пропусна! Още утре ще го предложа за обяд, че майстори имам. Благодаря маме! Прегръщам те и те обичам( може и да е банално, ама ще го чуваш, до следващото ми оттегляне от блогуването) Поздрави в къщи от мен и Емчо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направи ли го Катенце???....
      За повтарянето и аз ще повторя ,че те обичам като мое дете и много искам да те гушна.
      Целувки от мен мило мое момиче!!!

      Изтриване
  4. Сигурна съм, че е много вкусно! Имам подобна рецепта от бабата на големият Бонбон, различна е, но горе-долу си представям вкусът. Зиче, страхотно ястие - да си оближеш пръстите! Благодаря и на Йоли за споделената рецепта! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце, аз за първи път чух за такава манджичка и вече съм сигурна ,че наистина е вкусна. Направи я и по този начин и можеш да прибавиш сиренце и ще чакам да се похвалиш!
      Прегръщам те миличка!

      Изтриване
  5. И аз видях снимките при Марияна и Йоли :)
    Чудесно и апетитно ястие. Може да опитам скоро и аз.

    ОтговорИзтриване
  6. Ще го пробвамеее :) Вече добива популярност и се приема радушно от всички ... което означава че си заслужава :)

    ОтговорИзтриване
  7. И аз я видях при Йоли и веднага ми грабна интереса. Нещо като яйца по панагюрски, но за бедни (така се пошегувах аз като я представих на мои близки). Стана много вкусна, беше изядена веднага и пак ще се прави. Аз натроших сирене в нея, малко преди да я сваля от котлона. Опитайте, няма да сбъркате! Красимира

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...