Последователи

четвъртък, 19 декември 2013 г.

Невероятните ми хлебчета



Продукти за 12 бр.
600мл.-топла вода
1,1/2 пакетчета -суха мая
2 равни ч.л.-сол
2ч.л.-захар
2ч.л.-олио
1ч.л.-оцет
около килограм -1,100 кг.- брашно за много меко тесто



Приготвяне
Месих в машината,а който няма ,първо с дървена лъжица в купа ,после като се събере на плота с много брашно.
Всичките продукти се слагат в машината или в купата ако е на ръка и омесих много меко тесто колкото да се събере.
Нарязах амбалажна хартия на квадрати 15 на 15см. .
Тестото разтеглих на дебел фитил и нарязах с ножа на еднакви 12 части.(всеки да прецени колко големи да са те според това какви хлебчета иска и тавата.)
Всяка част направих на топче хубаво обрашних и сложих в хартийка.
Така всички топки и наредих в тавата от фурната.
С ножичка резнах на кръст + отгоре всяко топче.
ЕТО ТАКА...



ИЛИ ТАКА БЕЗ ХАРТИЯ



Покрих с кърпа и сложих във фурната на 50 градуса за 20-30 минути да втасат.
Когато са готови махнах кърпата и увеличих фурната на 190 градуса.
Пекох до готовност когато чукнеш коричката отгоре да кънти ,и са готови.



Казват ,че хляба е перфектен когато натиснеш хляба с пръст и пуснеш, трябва да заеме предишната си форма ...еее аз го постигнах.





5 коментара:

  1. Не съм се и съмнявала, че го постигаш винаги, Зиче. И си открадвам една питчица, чудни са хлебчетата ти!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче,миличка,как няма да ти станат вкусни хлебчетата-това не може да стане.Ще събирам родата по Коледа и ще им направя ей такива хлебчета.Благодаря ти от сърце-прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за пореден път!
    Фантастични хлебчета!
    Ще пробвам рецептата, но не се съмнявам, че ще се получат.
    Поздрави и мерси отново!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравче, че кога при теб не е имало хубав хляб? Ха, честит Игнаджден, пожелавам ти добър полазник, здраве и берекет в дома ви !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...