Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 5 декември 2013 г.
ХАЙВЕР ОТ ГРИС и предложения за Никулден!
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. грис,
3 ч.ч. студена вода,
1 к.л. -сол,
3 - жълтъка,
1 ч.ч. -олио или 1 бр.майонеза,
лимонов сок на вкус,
1 бр. -кромид лук (червен сложих)настърган на ситно ренде
Приготвяне
Гриста се залива с водата.
Прибавя се солта и се бърка непрекъснато на огъня докато се сгъсти, като качамак.
Оставя се да изстине напълно.
Изсипва се в дълбока купа и се счуква 1 яйце и после малко олио /или майонеза / и пак яйце.
Така докато се счукат всички яйца и се оставят 50 гр. олио.
Добавя се лимоновия сок.
Настърганата глава лук се прибавя към гриста (слагайте по малко лука и опитвайте на вкус колко да сложите)заедно с останалото олио (или майонезата).
Разбърква се добре и се оставя в хладилник.
Понася се с резени лимон може и маслинки ...всеки по желание да си гарнира хайвера.
В къщи много се хареса и за утре ще е страхотно допълнение към трапезата която ще е ...
пълнен шаран,
пирог,
питка ,
за десерт крем карамел в тава... .
Ето ТУКА рецептите за приготвянето им ,за хората които желаят да направят същото.
Рецептата за хайвера я видях от ФБ на Galq Makaveeva
Галя благодаря за прекрасната рецепта!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче, преди няколко дни си мислех за този хайвер и понеже съм забравила рецептата, си казах ''само Зичето ще си спомни за нея'' :) и ти сега ми цъфваш с хайверчето:)! Благодаря ти, аморе!
ОтговорИзтриванеОще утре ще го направя!
Прегръдки и хубав утрешен празник!
Много обичам грис хайвер, но по-често го правя с купена майонеза. С удоволствие ще си взема от твоят, ако може едно бурканче:). Зиче, Честит Никулден на цялото ви семейство! Менюто и тази година ще е много вкусно и красиво! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестит празник!Ннеустоими предложения!
ОтговорИзтриване