Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 27 декември 2013 г.
ХЛЯБ "СНЕЖКО"
СНЕЖКО ,защото брашното е много бяло и го правих когато заваля първият сняг за тази зима.
Името го измисли половинчо .
Започвам със хляба отново защото в къщи през зимата купешки хляб не искат да ядат. Започнах с експериментите отново да видим до къде ще го докарам.
за сега успешно...
ПРОДУКТИ
500мл.-вода
4с.л.-кисело мляко
1 яйце
1ч.л.-сол
3ч.л.-захар
1 суха -мая 7гр.
брашно около килограм
Всичко омесваме на меко тесто.
Правя го на топка и слагам в малка тавичка която е намаслена и набрашнена .
Отгоре поръсвам с брашно да побелее и завивам с кърпа.
Слагам във фурната на 50 градуса да втасва докато удвои обема си.
Пека на 180-190 градуса до готовност.
Когато чукнеш с пръст по кората трябва да кънти ,това значи ,че е готов.Аз даже го оставям още 5 минутки да се пече и го вадя веднага от тавата на скара за да не се задушава ,а да стои с хрупкава коричка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ех, че пухкав Снежко! Страхотен е, Зиче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПри тебе няма неуспешно,Зиче....
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Честито Рождество Христов, Зиче!
ОтговорИзтриванеСърдечни пожелания за здраве, мир и любов, радост и благоденствие, много щастие и сбъднати мечти.
Чудесни и майсторски печива, както винаги при теб!
Светли, усмихнати и благословени празници!
Невероятен! Браво!
ОтговорИзтриване