Последователи

неделя, 23 февруари 2014 г.

Панирани ябълки






Това е рецепта от 2005година в "Вкусотии в чинии".



Благодаря на колежката ми Дарина за страхотните рецепти които ми даде.




Разбиваме 2-3 яйца.
Постепенно прибавяме брашно и бием докато сместа стане гъста.
След това разреждаме с толкова прясно мляко ,че сместа да стане рядка кашица.



Обелваме 4-5 ябълки и изчистваме семената и нарязваме на тънки полукръгове.



Овалваме ги в сместа и ги пържим в не много сгорещено олио.



Още топли ги овалваме в пудра захар в която сме сложили и канела.



По желание може да се поръсят и с течен карамел.

8 коментара:

  1. Чудни са, като локумчета, вземам си едно да си подсладя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани ,не вярвах ,че толкова вкусни ще станат. Вземи си мила да ти е сладко!

      Изтриване
  2. Правила съм, аморе...страхотни са!
    Прегръдка, мила и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аморе аз пък за първи път ги правя и много ни харесаха!
      И аз силно те прегръщам!

      Изтриване
  3. Семейна рецепта, спомен от майка ми! Аз ги режа на кръгчета. Скоро не съм ги правила, как ми се доядоха!
    Приятна нова седмица, Здравче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тиле аз пък не бях чувала за тази рецепта ,но много ни допадна!

      Изтриване
  4. Здравче, добре ме подсещаш.Правя ги на децата и те им казват бухтички с ябълка.Много са вкусни!!!!!!!
    Хубава седмица,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, щом не си им правила скоро , запрятай ръкави и ги изненадай ;)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...