![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpC47NSQVRgL4eYe-nbjWa4jOxdTwI2BV1K9g_oZl0ykDFABlInwGTccYJcB3ixKA3njv0nlMRmeZBU7Vgl2vRgmQUfHCnDPzBTLTG7cXRmAQ6n5wIzgCJeMqnsnbloJu7elCW6dEKZc2g/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00842-001.jpg)
Продукти:
3 яйца + 1 белтък(1 жълтък остава за намазване отгоре)
1/2 ч.ч прясно мляко
150 гр захар
1/4 чаша (1/2 разтопено масло и 1/2 мас) + 1/4 чаша олио
1 пакетче суха мая
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно (на мен ми отиде повече)
настъргана кора от един лимон
2 ванилии
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheLgmLEUWLnDVTYp9kmF6UBDmZ6Q9_uPK0Wwg0v1bjKuYQwQONWRJ3VZ4bFNoSs9uiPwKPpdeZIuY_W-mawO0e5g36vaDZtgy2shoL7-SEfKB7C6jz9yKjUKJlwCGAmr7CcHbLco_7WWFT/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00843.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2Tm6SoIBQSlxC_7cmyC1SRA1VsA_hbCybijHM1rB5eKoEw-UUOy9hMXULCJuUQQ0dFQqT7bMIo2YF4iXQWr48TzCX2md3epEy_x-9Tb0UqaY2RR9Ep0ZhWeLEr94cLy6hAi8Z4NFpNiVV/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00844.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPafn5u_3Axg5tc2BDi8PXjlFvquLOfRh8KV8091ihLzKEHAiywMDYhAAmagD8RGjFH7ZNlG9jpx9JF4Sb-_e2jvieuwVYgVoa0XE_pj2b6hTMJHMlHW2KWGPIWcGxlprNw5U51Ltcq4f_/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00845.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiL0uYXHOO58nYb95_wyBw5lOs-dBJPNt3EU6iPJQWB72TVaFmQRp1kbMB1wK0gy0TI1eKEOZNSTmS1aSmf2jMivMWCvj19zGB5rOLm6U3yLpGnLFnSR8G1uogl6nSLYcBMRXZsnPzNJvgr/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00846.jpg)
Разбих яйцата със захарта в купа ,а в друга разтворих маята с топлото мляко, 5 лъжици захар и 5 лъжици брашно.
Настроих машината само за месене и сложих първо яйчената смес,после брашното и след това шупналата мая и маслото с олиото.
Оставих да се меси.... пусках машината 3 пъти да меси.
Ако има нужда се слага още брашно или малсо и се оставя да се меси ,
Като свърши цикъла на месене извадих тестото (може да сложите стафиди или ядки и го умесете с тях,)
Разделих на 3 равни части тестото, направих фитили и ги оплетох на плитка, сложих в предварително намазнена тавичка и го оставих да втаса във фурната нагласена за леко подгряване на 50 градуса.
Трябваше му доста време да втаса може би около 2 часа ,заради сладкото тесто, обикновено се чака доста да втаса.
Загрях фурната на 180 градуса и го мушнах отново да се опече този път.
източник
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVG509CoKfu1kxyhCcYOt5DCze1EIa___pF_joXgPgz71aN-_JNRfktUIbVpaV0qn2Ol3TGv1SQtnhn0bO8QvaAThzNLbQfmFKibdcXJqE18wmJhUY2XrITNuA4kPEZ0PUklD_EWxGcjYw/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00841.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4gbLWq64g1w-OcyN-1Nn_1BUlZIx0n4DrYEod9oL_iMPGI3Hwt1_bs7Hz8JqKBobJgVOgnwFxVxFLIusyGvmdw9Yq8rEpDUNopfbCusqETd3sPy0ppDVqbEd566ukuL_eKFXPbE2Jl5a0/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00847.jpg)
Зиче, страхотни конци, имало е защо три пъти да го размесваш това тесто, чудна репетиция за Великдена си спретнала! Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеЕх колко разнищен козунак! Пуснал си е всичките бримки :) Пак ме изненада приятно...
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица!
Отрано започваш репетицията с козунаците! :)
ОтговорИзтриванеМек като памук и на конци, какво повече може да се желае?!
Прекрасна седмица, Здравче!
Зиче,козунака ти е "един път"както се казва.Така ми се иска да си отчупя....
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване