![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkZLlfO1nqxkAxWn5HC98YJX-Bw_uJifLgA0I5uIt32rFOwEYaRGwr3D2BXYze9uMdzVIOkpAgIFut0hBESaMlxDIQszi3IvkoJcmly2CGrRbmZ698so1fsGk6bHtguZJEbxDHw_4rUGii/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01208.jpg)
Рецептата видях от Nikolina Karakoleva и нейният блог
Много хубави станаха и едните и другите.
Рецептата е копирана от източника без изменения.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEislbHVIf8Ub0BBPX4nOg-Ye9vMWjONoY_5o5OsUzo90jRbO86RlshSkCQCoz7m5PUx_LYZVZ-zyDUOP_AoV1yf7Woj5JWPwmadYBVCTYaHVWspIBnKZZu7rtBqZYHLqtzoJVhBjBv4QTdc/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01209.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyWAtxF0KGixGXO-m3PGvvQWk66hdhDAHtGw3JI1evMzXarh2x1HY0tOymX14TZqkTXaTgeRNycnfXX-lLHEusSX3TqbjsSGkm-YGGrbfG0OnOTYcfbuCg3zufCy1XCUkf4k4mTh6mjr6m/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01210.jpg)
Необходими продукти:
500 гр. бяло брашно
20 гр. прясна мая
250 гр. топло прясно мляко
1 яйце + един жълтък за намазване
1 супена лъжица мед
50 гр. захар
50 гр. олио
40 гр. разтопено масло и още за намазване
кората на един лимон
конфитюр
Приготвяне:
Разтваряме маята и меда в топлото прясно мляко и изчакваме малко да пошупне,след което добавяме всички останали продукти. Първо объркваме енергично с лъжица, а после с помоща на още малко брашно омесваме до гладко и меко тесто, което покриваме и оставяме на топло да повтаса.После разделяме на четири части ,които разточваме на кръгли блатове.Режем на триъгълници,на които слагаме по лъжичка конфитюр / аз/ или каквото друго обичаме/ шоколад,крем,локум/ и завиваме.Редим ги в тавичка/ аз по- близичко една до друга,понеже така стават по - височки/, мажем с разбити жълтък,сметана и прясно мляко и ги оставяме да втасват.Веднъж готови ги печем на 190 гр. до готовност. Разтапяме допълнително масло и още топли ги намазваме с четка и ги поръсваме със захар на кристали.
Аз не успях да снимам с конфитюра защото ги изядоха докато пекох тези.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX1Utmjy_bKAs7nzZgHRSfqeiZylOsTmDl49ioREaKsoaK8kRWOHTre6iItsM7-PIg5UaRS93ZDgRnFkBJ64Grm-y0Bd2c6g9YcjX3iKNv-IGRD8A6DdR3DQerqRNuqqE8gs2OmeBY9sk-/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01211.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhejO6Mno179bF7Z3QaNcCJLazAPmLrEBYWVd6IFiOYG9JEaiNGEoEIRuT6XPmnN3I__yMTi182eNgNi2HICySK1YExhJfUQcSvIZjkZR5XgUXeoq_Wc0ViLZXfdYcEK6xPElCME8KU8BPg/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01212.jpg)
Ето още, но тях с разликата, че не ги намазах с нищо преди да ги изпека, а готови, още топли дори , ги потопих от лицевата страна в прясно мляко и след това ги овалях в кристална захар.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgksh80PIr1J3CpCATa8jhfPGRsPmdtU68ScoGcssi8vU_zkd5clYgEYW5FhDndj8_CUhnd5QNKLtmTWLsHA4JnfmOwryvb4Hk3wMf7RR-aMV6jZJ7BpwrqFCyap4MLKzX6KnNwINGXDMnD/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01207.jpg)
Зиче, чудни пухчета! Благодаря ти отново!
ОтговорИзтриванеНиколина ,и аз благодаря за прекрасната рецепта!
Изтриване