Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
понеделник, 10 февруари 2014 г.
Тирамису с крема сирене
Все отлагах да го направя това Тирамису ,защото в моята кухня не използвам толкова скъпи продукти за ядене .
ВЯРНО, ПОНЯКОГА ТРЯБВА И ДА СЕ ПОГЛЕЗИМ НО ...не и с толкова скъпи глезотии които ще издържат един час както стана и с това Тирамису.
Отидох отново да купя Мастарпоне, но като видях пак цената му и се обърнах, взех си 4бр. крема сирене и това е ...не ,че и те не са евтини...
Не съм скъперник ,но това са излишни разточителства на пари за един з****к...извинете ме!
Та който иска оригинала,ето го долу написан ,а моето Терамису със сигурност не беше по лошо от него.
Мили мои читатели и последователи, вие си преценете струва ли си???
Направих я в йена тавичка но ето ви оригиналната рецепта в чаши.
Рецептата случайно избрах от нета ето от ТУКи е много добра ,много!
Продукти:
400 г. Маскарпоне /аз сложих 4 пакетчета крема сирене по 125гр./
4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
100 г. пудра захар
2 с. л. коняк (амарето, ром или марсала)
250 мл. силно кафе еспресо
1 опаковка бишкоти "Savoiardi"
2 ч.л. . натурално какао
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват с пудра захар докато не увеличат обема си 3-4 пъти.
Прибавя се Маскарпонето /аз крема сиренето/и се размесва внимателно с дървена лъжица.
Белтъците се разбиват на твърд сняг.
Добавят се при Маскарпонето внимателно и се разбъркват.
В свареното кафе се прибавят 2 с. л. коняк (амарето или ром).
Бишкотите се потапят една по една в кафеената смес и се нареждат една до друга.
Отгоре се поставя един слой крем. Отгоре отново потопените бишкоти, крем. Най - горният слой трябва да бъде крем.
Така наредените бишкоти се поставят в хладилника да престоят една нощ.
Преди сервирането се поръсват с какао /аз и счукани орехи/ .
Нареждат се бишкотите в чаша, настъргва се малко черен шоколад, отгоре крем и в хладилника за една нощ.
Бележки:
Ако тирамисуто може да се реже с нож, значи това не е тирамису. Тирамису се слага само с лъжица. Като правило, престояло една нощ е по вкусно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Напълно съм съгласна за маскарпонето.Последният случай,в който се разколебах да го взема беше по повод чийзкейк.С крема сирене също стана така вкусен и неустоим.
ОтговорИзтриванеЗа глезотийка или повод съм съгласна да се спазва традицията тирамису - маскарпоне и прочие,но делничен десерт без претенциозни дегустатори спокойно може да се отклони от парадигмата.
Изглежда много хубаво твоето тирамису!Трябва да се пробва,благодаря за споделянето. :)
Чудесно ти се е получило, Зиче - с или без маскарпоне, пак изглежда апетитно! :)
ОтговорИзтриванеХвърлила съм му мерника отдавна, ама това маскарпоне и мен малко ме разколебава - ту се навивам да пробвам, ту някой се намира да ме разколебае. :)
Поздрави!
Зиче, браво! Ето един човек като мен... Определено съм противник на скъпите чужди продутки, които ни пробутват, стават много модерни сред домакините, а реалните им цени, в техните си държави, далеч не са така фрапантни... не че не използвам понякога, но все пак предпочитам да избера нашето си...
ОтговорИзтриванеИ аз смятам, че може да си ползваме наши продукти без да пострада от това приготвеното. Твоят десерт го доказва! :)
А ако искаш и още един вариант на крема сирене, Илианка сподели как да си го направим в домашна обстановка. ;)
Поздрави, Зиче, благодаря ти за тази публикация!
Зиче, чудесно е Тирамисуто, често крема сиренето е добър заместител на Маскарпонето в сладкиши. Досега каквото съм правила с крема сирене се е харесвало в къщи. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесно , само не разбрах колко е какаото ?
ОтговорИзтриванеПише 2 ч. това 2 чаши ли е и ако е какви чаши и варено ли е или на прах , извинете но не разбрах наистина .
ИзтриванеМи то е неопределено като количество за поръсване е какаото ! Има линк към източника на рецептата аз в чаша не съм слагала вижда се че е в тавичка!
ИзтриванеЕй това пак не го разбрах - " Нареждат се бишкотите в чаша, настъргва се малко черен шоколад, отгоре крем и в хладилника за една нощ. " моля да ми се обясни какво точно значи ? Готовото тирамису ясно слагаме го в хладилник поръсено с какао и ядки пожелание , ами това с чашите ...???
ОтговорИзтриванеС чашите е пак същото,готовото вече тирамису като се украси се слага в хладилник.
ИзтриванеТова ми се струва много хубава идея, да замените маскaрпонето с крем сирене. Според мен, мое мнение, маскaрпонето е доста скъпо и не е по-вкусно от нешето крем сирене. При втория ми опит с тирамису не сложих никакви яйца и маскарпоне. Само накиснах много хубави италиански бишкоти в нескафе с малко Кахлуа и полсе в приготвен течен шоколад и със сладка бита сметана. Отгоре го поръсих с турско кафе. Стана невероятно хубаво, много по-бързо иИ леко. Беше най-хубавото, което бях опитвала!
ОтговорИзтриванеБраво ,хубава идея!
Изтриване