![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6km98Uu0-NxptvfS93KlmyKAuVB7qdUwAx0tlNCBQ5CYSolvQuHhbJdxD-PA-jjhjTY9RsLPWHAMU0hN4_oSB1h6Y4cg2syfN3zXJ05mFlreiAwewdM8MABhS5zhdpe3ILPuwgel0svk/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2524.jpg)
продукти:
200-220мл. -прясно мляко 0,1%
3 с. л-ци трици
подсладител на вкус /аз сложих 1ч.л./
няколко капки ванилова есенция на д-р Йоткер/аз сложих обикновена ванилия/
канела за поръсване
/Направих го без царевичното нишесте и без жълтъка и пак стана страхотно /
ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbTx1_k7xOZyZqvTL7_jtO3F2YU6vjMLB9AGqYVYnSULygEDwcHz3VkCK5Ly62BpXBGhi_hzEAfOZJ0eabZMCN7Yk0lCQZtcBs5caRolvA_YCYUrUtd94gNvA_kvsVSb7nJ2aKVpdC2ZU/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2526.jpg)
Ето и на ЕЛИ рецепта копи пейс за тези които искат да знаят оригинала.:)
Около 200-220мл. прясно мляко (естествено, режимно-нискомаслено) сложих в тенджерка на котлона, към него прибавих 3 с. л-ци трици + подсладител на вкус + няколко капки ванилова есенция на д-р Йоткер.
Всичко това клокна при непрекъснато бъркане и леко се сгъсти.
Отстраних от огъня и прибавих 1 жълтък +1 малка, равна чаена л-ка царевично нишесте и отново с бъркане го оставих да клокне.
В момента се изстудява в хладилника за закуска, но мирише великолепно - точно на мляко с ориз
Отгоре смятам да поръся с малко канела - класика!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmcL_mMcE2tik5RpvnR1z3f_0CJtCufIUUa55K_cBC0tNo4TmkaRvOixokc9r9oXv3Ch2fWGbfWPSnsno5clOD-6dDjAmJJfHXFX_iQng13EPEueL15LaaJj0yfF1R2cmYxPPQz2NUJvU/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2528.jpg)
Рецептата е на _Ели_ от ТУК
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGtms-KiAWufw8aFVqa1Z5SPlumy4cTCY-ioHvAvRugH9T7-_QUbBPR-6hkVuuZ5oD84Oj3gUFpWGT-wlICJUiahA7c-oJqrP4ljtdtW6x3k2i-7bMCKO5_cc4ou4TT26moIoQRx_WWCU/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2529.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар