![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8lDEE0zlMZgQ4gSCI5YZE-IbBLDRL91XjeHY2YzB2720wAM5MsTIEHrEoNXF5H_B9wKbN7-OSk01m8fbHP210c9hc0ZGQVu_uKGaraJ1SJxwuuRlIbWrNYIPXh0L1SAfTlKk33CTdnNg/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2483.jpg)
Продукти :
1 яйце
400 гр. кисело мляко / 1 кофичка /
1 с.л сол
1 ч.л захар
20 гр. /половин кубче/ мая за хляб
щипка сода бикарбонат
3 с.л олио
около половин кг брашно
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrcd8VI3YXnIOa-wZtY4UIvh_L8NnuPEKmytXo9AHa8A0JQnORL547odgHSlwcRhTV-8Lg8WbFNYWHlnDT4PdpK-RAkB6bO8mcbCRiG3JvYpu-b_aFJiRlE7oTZwi81VC3QCA5HxOYOSg/s320/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2485.jpg)
Приготвяне :
От изброените продукти се замесва средно меко , еластично тесто . Оставя се да втаса около половин час.
От тестото се правят топки , които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки .
Пекат се на скара .Аз пекох на тиган оребрен става и в тефлонов тиган.
След като се изпекат се намазват с краве масло и се поръсват с шарена сол.
Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.
Забележка : Киселото мляко може да се замени наполовина с вода.
Изпичането става за около 3 - 4 мин.
Бързи и лесни за приготвяне и много , много вкусни.
Остана ми от тестото и направих мекици на следващият ден станаха и те страхотни!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEging0jH-HI6xfz0gFiZcvUn1g5spmGC75FIuMbzmjta7GbWTfaL49KgPeIs8A6JOTJVQ0jRcx-eG8ags7E1WwsNJL3WgMVn8UbM-GVr8JPvZmrgFmj8I73WEglQp6Nt5uLkzTEcO98iw4/s320/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2484.jpg)
ВЕНС БЛАГОДАРЯ ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА!
ИЗТОЧНИК
Няма коментари:
Публикуване на коментар