![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCfr5CNwyYwHiL-kn5D1HTiHLDYlFRoIvdHZ8JYrh_QXVKa3TV00oapNVVyPegy53751Nk6hh6M50GzPjELnVL-iabIYXRAra2LCIdi9cFVquCt6IHs-KjTDEHyEIBANYC5-psxGLZYR_y/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00826.jpg)
Това е рецепта която от години я правя и е много по вкусна от консервите в магазина. Ние сме рибари с мъжа ми и често си ходим и ловим риба.Правя си буркани и за мезенце даже и за наяждане са страхотни.
Няма значение дали рибата е с кости всичко се сварява при варенето в херметика и не се усещат.
Пробвайте с каквато риба имате.Ние всички видове си ги хапваме с наслада но моят фаворит е скумрията.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg094YbdRJmJfQapmoP5sghTrbs4Of_7A_5k8VQ-JL2LyG2b7aKcHsgBbG5v803a40OeIGCJqcY0CZSvxhT4-8FAgtE_IieO5tozdS5PZcEc1IlL39QcAupfaMkdqRcy98Xg0h6ABDspfxt/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00828.jpg)
Ето и рецептата
Рибата 1,500кг.(скумрия,щаран,бяла риба ,тон .... тази на снимките е каракуда)
2.ч.ч.-доматен сок
1ч.ч.-оцет
1ч.ч.-олио
чер пипер на зърна,
дафинов лист,
2-3-бахар
**************
Рибата се почиства, измива хубаво и нарязва на парчета,като се отстраняват главите,перките и опашките.
Осолява се.
Нарежда се парчетата в херметична тенджера плътно едно до друго.
Залива се с 1 чаена чаша олио, една чаена чаша оцет , тук -там се слагат зърна чер пипер,бахар и дафинов лист.
Залива се с 2 ч.ч. доматен сок .
Притиснете с чиния,за да не се раздробява много.
Включва се да заври и като засъска тенджерата се намалява на 1 и оставяме да ври 1 час.
Пуска се парата,нарежда се в буркани и се стерилизира 10-15 минути.
Аз си го правя за бърза консумация като си го напълня в буркани още вряло и като го затворя веднага с капачката се запечатва и бурканите ги държа в хладилника.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIhPvDS0NGYBqDIVrHGymPLPpD5FNNDKq2FrmZJbsrjpFFrAQlgt91lrYJUdIMVGLiA-jq3EfDZzMeo9vE5fFNvGq9yZy0qw7TTeFm6nm0hn54zphN7oa-V7eAc6Q6_9DU5qTG2HWkVV4Y/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00827.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz792cnCuOz0IZ9WBebSMkJhzgxCSOQJCQ3ZeSn7SD_aWh7M6PpPnJNkak-I3r2s1caUrwitxgEpN3z8LFAY7awOHPICgfrRxJy_4gEUZjfY-B-R4YrxvER_3amBNsuQHG6azliJ0sLaqa/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00830.jpg)
То в купешките консерви вече риба почти няма. Откакто видях какво ню-ню количество рибка слагат, минахме на домашно производство. При следващото правене ще си спомня за твоята рецепта. Изглежда вкусна!
ОтговорИзтриванеНинче ,ако рецептата е различна от твоята ,горещо ти препоръчвам да опиташ и тази.30 години я използвам и тази най много я харесваме от всички опитани.
ИзтриванеЩе чакам да се похвалиш дали ви е харесала.
Прегръдки!
Mного обичам такава рибка от консерва, аморе! Ама сигурно може и в обикновена тенджера да се приготви, нали? Че аз херметическа нямам:(!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, мила...хубава вечер желая на теб и Тони!
Аморе, аз като нямах такава тенджера си приспособявах :) обикновена тенджера ,слагах капака и увивах с фолио за печене три пласта за по сигурно ,че няма да се пробие и така само капака и ръбчето под капака се увиват. Правила съм и със тесто капака затворен също става.
ИзтриванеРоднините та Роби нямат ли да вземеш и да си направиш ? Сигурна съм ,че много ще ви хареса!
Хайде силно те прегръщам и поздрави на Роби от нас!
Рибар не съм, няма и да стана, но от твоят улов, Зиче, с радост ще хапна;))
ОтговорИзтриванеЕла ми на гости ,да си хапнеш и на риба даже ще те водя, да видиш какъв кеф е да си рибар .:)))))
ИзтриванеПрегръдки миличка!
Е, това и аз ще го ям маме! Обичам те и поздрави на половинката и на мама*) Прегръщам те силно, силноооо....
ОтговорИзтриванеКато дойдеш ще те черпя обещавам :)
ИзтриванеИ аз те прегръщам Катенце!
Направих рибката (каквато имах ,хваната),но се раздроби.Как да остане цяла ?
ОтговорИзтриванеНаправих рибката (каквато имах ,хваната),но се раздроби.Как да остане цяла ?
ОтговорИзтриванеСложихте ли чиния върху рибата?
Изтриване