![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5LnXZFa9jO4Yhs02CIL2m2YovB6RaolsqDG9OJwrXmmHgAhB6Oyqv70F0MKBGJjHJ8GFXVQf5bVRMCF4abP64eqBSzLv2R21e1CJsafNYgEFo1qOD0SShqkkRn09xSnzkRJK3S9194ofc/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01920.jpg)
Рецептата е на моята приятелка Вили Конова и може да я намерите в блога и
Изненадите на Мери Попинз.
Вили, стана невероятна пъстървата и гостите ми много я харесаха.
Рецептата е уникална!
На снимката едната риба е скумрия, опитах и с нея същата рецепта ,стана и тя много вкусна .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjckyLdhLP5owVTWdw8-AFGhrqBjW854f7sPrdzEVUdO7o1SEGkiGsXHxXtZKOaTxq474z79zBpCDAwMHqQ606xVaOj1wAo6_8D-a_nTfJYy-Bkf3WpSmizTaiVsgulnK9EiKvGAr_-zNde/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01924.jpg)
Копирам я от блога ти защото не съм променяла нищо в нея.
4 големи пресни пъстърви/скумрия/ се почистват и посоляват.
Отлежават в хладилника няколко часа и после се измиват от излишната сол.
В блендера се смилат 3 лимона/ без кората/,
2 скилидки чесън,
китка магданоз
и няколко стръкчета копър.
Получената смес се посолява съвсем леко.
Всяка риба се нарязва на "баклавички", намазва се с подправката навсякъде, а в коремчето освен това се слага малко клонче розмарин /може и без него ,ако не харесвате/и бучка масло.
Отгоре също се слагат малки парченца масло и се загръща всяка риба в отделно фолио.
Пече се 1 ч. на 200 градуса.
Последните 5-10 мин. се отвива да се препече.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhp6IVoZmT6WRfH9go_w2MsH7_edNeDJD23FpX6a-A28G1WH2mfQLVU8UVTNR9LWRX_xf8tbtWv38dPAJP3F8Ik45vzPlfQZWVTqu2Pw8LW63K_sq07gsES4LQruEIyx1j1WRsNqzSd33Ug/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01927.jpg)
Все се каня да сготвя скумрия и се чудя как, много ми хареса подсказката ти по рецептата на Вили!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!