![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEis0mxCedgrjy6WW7Y4o1KSiWQeB8n-gXsw_fHsJXkxqjMe58dhuhMPac_2csGg41bLzZ3oCtXhG0UwjzSTV2BlR3gEV0KVxUUUePQ2r8jJInVYl4aHqU7_WJebxbgeRvFycciGWq00PAwS/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01845.jpg)
Рецептата е на TC Cevdet Yüce и от както съм я видяла когато я пусна в една от групите във ФБ , не ми излиза от ума.
Суров кадаиф, не можах да намеря и за това купих кадаиф от онези ,дето само се заливат.
Иначе го направих както той беше описал с малки изменения с корите.
ПРОДУКТИ
пакет точени кори /на белла аз използвах/
кадаиф
50-60гр.-разтопено масло за намазване на корите
счукани орехи
за сиропа
2ч.ч.-вода
2ч.ч.- захар
сока от един лимон/аз не слагам ,защото не ми харесва/
1бр. -ванилия
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4ayxNHjcGW7x1mSoWNyeLdoJFIe9I0uAqLRSP-113oCUQdzK6VnEOxYprn0fCzv6FHT4YP99S1zpt43PCH1VJjFLnhUZKCaCLQ82Ztu2D2plLr4ckq04vEiOqyGoo0pnOi3wOWujrw6Gn/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01842.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZzUb5p_ze318RN02fnCh3ZM2JbS27bjyGyOD4Np5zQI0xgnqcgmAWSTvJ17017AYpMSBrzKYNOfbSEABZEehXhZ6SLD2FRtvmyPXDMyZtO5UTJGb9-UcGZTmM1WkgQCEwnHWR-C3t6WyO/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01855.jpg)
Аз така ги приготвих :
Кадаифа го натроших, да не е степан, а да стане като фиде.
Начуках орехи една шепа.
Маслото разтопих в микровълновата.
Разтворих корите и всяка кора намазах с маслото, само половината и сгънах на две.
ето така
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixb9YPVu95W0SlRI-2XH__W89KCjnQNM_byEcX3OWTnXFf7WXkzH7FecK1YVOmvspbb22iOYQTcyTths_oVORPb6kF21qBwRc1w73JfUTyo7WqWek3NUXz6gIOUhGbT1ltpbJRbVQ6mb9L/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01837.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhez2vFu_CTBBNdCYRq4Zq-7dEq5YKcHcok6DAC6JvM3wzl3jQZCVvN4RiFdfF2qu4w6w0OFcoPhQO6Ieb4ES3GKhktBj6NB2UTuFm483hN4ko8oHNQHJF1U3C29j89szhqbDDQqUoCiO89/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01838.jpg)
От широкият край сложих кадаиф и поръсих с орехи
ето така
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWwGPTWNZeR5ibbNQh_YMXkQ6SPXeGIQMDFtWBVLEhCxZ0ZABTHV3J2fRtWjq2jScPgFjK1Qj2pE5wGNtsN9U1292FOTt_08KzVBG4ZtZUJdVniiFTjCIlZRvEZfvdMsk9mgs5ALi2lm_m/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01834.jpg)
Загърнах двата края на страните да се съединят в средата
ето така
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwUeH3_p9Ch5tm1InGYDERMRWGiLG98BrZ6SAecmnUvPWwbFdQabSVZ9uhzIf3qsZBqU_i4agfoN6f8sbdBKAtx3TixeyFgp3vtGXF5NgHxJA7shBv8MwqScF1SrkvOaC_s_R64wa32NSg/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01835.jpg)
Започнах да навивам като пура .
ето така
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFj1mRjCKtz-LBh81NB1QumxkCRiY8798S-zhc58Lcs7b7H-xb5-jWejdGA13EnreuxmW0DTAjSWb2gPy2XIJ34AvIg_hbugVYwMH7bHCgnu8JIIcTYIkaI3U9xCz4eqyOaW76l-o2L2FA/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01836.jpg)
Намазах пурата навсякъде с четката с масло и сложих в тавата
Така направих с всички листа от корите.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQOowKfqdbwNa0Gh_2DS6xE5SeyzY62MFLS8_aKhZei_qm2-kAvIuejylu_uAnJ-7XT-KWrlrMvikmUC9zVwlZ7xvCJFKA6zUksc1msJRMA5WocXvlI3mZKE00-czkTOl13o8EPApCCOFt/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01839.jpg)
Сложих тавата да се пече във фурната на 220 градуса до златисто.
Може и да ги изпържите в масло и олио смеска до златисто.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1Qs9f0oKWRsq0ySt2WIx_qVZqofrhZ5dpBBhrs5PxE2jj3hnVgnttxdChe56-y6CiP_rDyXVGzIaPpXHrbMU9Uh2_s-dsdOv8qAnhnbFJsuea5s6hhbd03XC01jWAw6RWsWP3TfvCvUTX/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01841.jpg)
Оставих да изстинат .
През това време направих сиропа от посочените продукти по горе.
Оставих да отдъхне ,марен да е не врял и тогава залях ДОЛМАТА.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUMjpBljyLe5Z03jTMIRAPMiepCdj7JstEIyobIiyj9fQtfeKtPkr0IuDwMH5ZWxsitpCuqOjzHNYyGjvRkmQKxE0GMN-oRLIWgnvrrUs5oDvtVyR9Mfd_dHcGN8gYAkbnt95867MaBdAD/s200/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01849.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-IAgfFNe3SpTxYGYkZsdCNy8UrXtEYJxqA_ZCGL4zPUos62-mjUk05zxHFkby6B0_ON8wOeG0xsHWphlN-Kn9jV6MpE48XiUmD0mJymP-CzPuSyK7uEwiMxqiJSce37pcuuG7BWSgPmiS/s200/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01851.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoV3ubH3PTRK4Q8nQoE76bsoBsZ3GqRB3uKvAa1uNo3hYNMHvAuMNqrKQHcPTZnE055CwKawKy9ye5hE5yVxBfJmG9A9gw4q2KneOrSM8tWcLTXmpwhYyMqRmQndNQJ5_YCAHeHdathGTI/s200/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01852.jpg)
Облизахме си пръстите приятели ,честно!
Искрени благодарности на Шевдет за невероятната рецепта.
Опитайте и вие ,няма да съжалявате ,пък и става бързо.
Зиче, и аз бих си облизала пръстите, голяма сладост си приготвила!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни. :)
И аз гледах някъде подобна рецепта-със сигурнот е много вкусно.
ОтговорИзтриванеСуров кадаиф в Пловдив (ако правилно съм разбрала, че живеете там - някъде споменахте Кършияка) има в подлеза преди тунела - водещ към Главната, изпълняват и поръчка, ако в момента нямат, но е към 5 лв половин кг. Ако имате пътуващи близки към В.Търново - това е другия вариант. Блогът ви е чудесен, с достъпни рецепти, има много непознати за мен, някои са уникални - като родопските ви специалитети. Поздравления за идеята и енергията, която сте вложили, за да оставите този безценен дар за внуците - "бабините рецепти"!
ОтговорИзтриванеБЛАГОДАРЯ,Зара за информацията, ще проверя. Благодаря и за вниманието и милият коментар.Радвам се ,че ви харесват моите простички рецепти. Силно ви препоръчвам да си направите от родопските рецепти нещичко, защото са уникални!
ИзтриванеПрекрасна вечер!