Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 28 декември 2016 г.

Свинска плешка,пилешки крилца със бешамел и сиренца *****



Продукти
300гр.свинска плешка, нарязана на хапки
300гр-пилешки крила нарязани
1 к.ч.-олио
всичко това сложих на котлона,/на не силен котлон/ да се запържи хубаво, до готовност на месото.
Извадих месото в чиния.

Обелих 3 средни картофа и нарязах на едри купчета.
Сложих картофите в мазнината в която сме пържили месото и изпържих и тях до готовност.
Извадих и тях в чиния.


за соса
Продукти:
40г -краве масло
2с.л.- брашно
2ч.ч. -бульон
4 триъгълничета сиренца - "веселата крава"
1к.л. -подправка вегета


Приготвяне
Кравето масло се слага в тиган на включен котлон да се разтопи.
Аз използвах мазнината в която пържих месото и картофите.
Брашното се разтваря в хладка вода да стане на кашица.
Когато маслото се разтопи се добавя брашнената кашица и се бърка непрекъснато.
За малко тигана се оттегля от огъня.
Налива се бульон и съда отново се връща на котлона.
Бърка се непрекъснато с дървена лъжица или шпатула.
Трябва да се получи гладък и леко гъст сос.
сложих и 1к.л.-вегетата .
Добавих триъгълниците сирене с непрекъснато бъркане на котлона до стопяването му.
След като Бешамелът стане готов се сваля от огъня.
Бърка се със лъжицата докато се получи еднородна смес.

Когато са всичко е готово ,в купа или тавичка се смесва, всичко- месо,картофи,сос.
ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ

ИЗПЕЧЕНО


Не солете нищо със сол,защото вегетата и сиренето са солени.
Запича се във фурната за 15 мин.

Много ,много ВКУСНО СТАНА!
ДА ВИ Е СЛАДКО!

ГАЛЕРИЯ:



1 коментар:

  1. Светла Коледа,Здравче и весело посрещане на 2017 г.
    Много здраве и късмет през новата година.

    ОтговорИзтриване