Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 1 октомври 2017 г.

Пшеница


 

 Предлагам ви много стара Родопска рецепта , на едно много лесно и безумно вкусно традиционно ястие от моя край. 

 Продукти
 250гр-грухана пшеница 
1литър -прясно мляко 
1/2 пакет краве масло
сол
Приготвяне 

Измиваме добре пшеницата и я варим до готовност с вода и маслото. 
Оставяме я да поеме водата за около 30 мин. И ДА СЕ РАЗПУКА ХУБАВО. 
Прибавяме прясното мляко и слагаме на котлона да ври при непрекъснато бъркане. 
Когато се сгъсти до желаната гъстота, сваляме от огъня и посоляваме на вкус. 
Сервира се топла. Студена също е много хубава. 
 Горещо препоръчвам това е еликсир, който едва ли някъде ще имате възможност да опитате. П.П.Има питане с колко вода се вари пшеницата? Мили хора,не е важна водата и да остане вода не фатално,както си варите  мляко с ориз, същото е ...ако имате повече вода се сипва по малко мляко. Няма пропорция за водата и за това не съм написала. 
Или да речем 1 ч.ч. пшеница към 3 ч.ч. Също ако ви е истинско домашното масло пшеницата се вари с олио, защото от маслото може да се пресече - маслата бяха истински и можеха да съдържат малко от киселото мляко и тогава прясното се пресича. Сега мазнините са палмови, така, че такова пресичане е малко вероятно.

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във 
Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

1 коментар:

  1. Здравче,
    чудесна е пшеницата.Не съм я правила никога така, по този начин.Но ще пробвам, чудесно изглежда.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване