Предлагам ви много стара Родопска рецепта , на едно много лесно и безумно вкусно традиционно ястие от моя край.
Продукти
250гр-грухана пшеница
1литър -прясно мляко
1/2 пакет краве масло
сол
Приготвяне
Измиваме добре пшеницата и я варим до готовност с вода и маслото.
Оставяме я да поеме водата за около 30 мин. И ДА СЕ РАЗПУКА ХУБАВО.
Прибавяме прясното мляко и слагаме на котлона да ври при непрекъснато бъркане.
Когато се сгъсти до желаната гъстота, сваляме от огъня и посоляваме на вкус.
Сервира се топла. Студена също е много хубава.
Горещо препоръчвам това е еликсир, който едва ли някъде ще имате възможност да опитате.
П.П.Има питане с колко вода се вари пшеницата? Мили хора,не е важна водата и да остане вода не фатално,както си варите мляко с ориз, същото е ...ако имате повече вода се сипва по малко мляко. Няма пропорция за водата и за това не съм написала.
Или да речем 1 ч.ч. пшеница към 3 ч.ч.
Също ако ви е истинско домашното масло пшеницата се вари с олио, защото от маслото може да се пресече - маслата бяха истински и можеха да съдържат малко от киселото мляко и тогава прясното се пресича. Сега мазнините са палмови, така, че такова пресичане е малко вероятно.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравче,
ОтговорИзтриванечудесна е пшеницата.Не съм я правила никога така, по този начин.Но ще пробвам, чудесно изглежда.
Поздрави и лека седмица !