Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 29 ноември 2018 г.
Парена туршия
Моята любима туршия ,която си я правя от поне 30 години.
Хубавото при нея е че след 48ч. можеш да си я хапваш ,защото е готова.
продукти
3кг-зеле
3кг-карфиол
1кг моркови
връзка целина
Можете да сложите и зелени домати,червени чушки,камби но количеството зеленчуци да са 7кг.
За маринатата
0,500мл-оцет
1л-вода
250гр-захар
180-200гр-сол
200мл-олио
дафинов лист,
бахар
чер пипер
по 2 аспирина на 1л-буркан
Приготвяне
Нарязах всички зеленчуци хубаво обърках.
Напълних бурканите като притисках плътно и сложих по два аспирина .
Маринатата се възвира заедно със подправките.
Още вряла изсипах и напълних бурканите със зеленчуците.
Завих капачките и оставих с капачките надолу.
На другият ден хубаво разклатих бурканите да се разпредели разтопилият се аспирин.
Прибрах в избата!
Да ви е сладко!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар