Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 8 май 2019 г.

Как да си направим кашкавал





ДНЕС НА ГОСТИ МИ Е Дарси Кудрявцева,
която е производител на домашен кашкавал, сирене-краве и козе, масло,моцарела,сирена със подправки,маслини,чушки, роле със шунка и каквото се сетите от млечните продукти.



А който има домашно мляко ,може да опита да си направи кашкавал по тази рецепта ,която ми я даде Дарси Кудрявцева.
Рецептата дословно:
Засирвам млякото като за сирене,тоест на 36 градуса с мая по указания на опаковката,изчаквам го да стегне половин час и го слагам да се отцеди суроватката.
Когато това стане,вземам си сиренявата маса и хубаво я размачквам с ръце и обилно посолявам,започвам да наливам гореща вода върху нея и да продължавам да мачкам и меся,отново доливам,докато започне да се разтяга като дъвка.Тогава я изваждам и започвам да я меся докато изтече всичката суроватка от нея,трябва да образуват и конци.Ако искаме кашкавала да стане по твърд месим повече,ако искаме да е по мекичък по-малко.Притискаме в преса и сме готови.Като изстине веднага може да се яде,но като отлежи поне 1 месец става уникално вкусен и ароматен кашкавал,който отвън може и да хване малко плесен.Трябва да се съхранява в хладно и проветриво помещение и да се обръща от време на време.
Това е не е изобщо сложно,всяка домакиня може да го направи,тоя начин съм си го нагодила и оптимизирала за минимум 10 години време назад .

Ето и снимки какво предлагат 
като асортимент.


Кашкавал от козе мляко




Кашкавал от краве мляко


кашкавал с орехи и зеленчуци


Сирена с червени боровинки,с маслини и чушки.
Крема сирене или по-скоро заквасена сметана,която ползвам за намазване на филийки,брускети и хапки като може да се гарнира с чесън лук,копър,както в случая,а може да се използва и като крем за чийзкейк или торта,като се прибави пудра захар и желатин.


Сирене,кашкавал,моцарела и крема сирене в кофички


МАСЛО


Това е част от асортимента ми - казва, Дарси.
Всичко е екологично чисто,ръчно направено от моите ръце и гарантирам ,че няма грам химия в него.
Мляко,мая и сол,абсолютно нищо друго!!!

Не ме питайте за цени, защото не знам, ето как да се свържете с нея -

ВРЪЗКА СЪС ДАРСИ ВЪВ Facebook
ДАРА ГОТВИ ЗА ТЕБ
***********************************

АКАУНТА И ВЪВ ФБ

Дарси Кудрявцева
***********************************

ТЕЛЕФОНИ ЗА  ВРЪЗКА

0886836070
0888490302





~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

1 коментар:

  1. Здравче,
    много полезна публикация.Имам рецепта за кашкавал с лимонтузу както и рецепта с мая за сирене и лимонтузу.Вторият начин с мая за сирене и лимонтузу е по - добър за правене на кашкавал.Ще пробваме и този начин с разтягането и омесвенето на кашкавала, така ще се получат хубави конци.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване