![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiri2WQ9SpQ0TG2xKplVX5HQS0k7ooOEjM9yTBOuuTWKkqIdz3oV7iRMlho2pGCISvzPkaXJhcf-nLdBKBvTlStjgBzAuMCa23Yw25XXh2lZkDyuuF711z9zDN7n8PUlV0RWpatADZFmTs/s640/IMG_20190428_124851.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDu99o3WbaYguh0201zOhK5_cyShAzLmfNZLpE-HnB0jaE20sOCOw46SeqYTDORXXvc_G-zWWtJJAf_HpUVOWKPbGVa9IlgkvTxWXQYFO-MV5UrG9wQUqZrlpanCsTIcYTLEie_sGcZfk/s640/IMG_20190428_125120.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibLQDDdGhvpUhyphenhyphenmfuM464up58yI4XWEHdBDUbYDdSmhELKPjS0v2jjqfTYDrDQEkAatEho5QStr9drp2yaniLWM5g2lKWdLpLNlMrQzBL5cFaXmWBT9gVNOpN9m55DnJvObYjawkGEv4c/s640/IMG_20190428_124842.jpg)
рецептата е на Виолета Шейтанова-Дечева и блога и МЕРУДИЯ която е за заек в гърне но аз опитах и с джолан и той стана много вкусен.
Необходими продукти
2бр.- джолани или месо свинско от бут
300гр.- гъби нарязани на едро
2 с.л.- червен пипер
1/2 ч.ч.- олио
1/2 ч.ч.- бира
1/2ч.ч.-бяло вино
1 ч.ч.- вода
300гр - малък кромид обелен
сол на вкус
марината
2 бр.- морков почистени и нарязани на шайби
4-5 скилидки чесън нарязани на ситно
1 глава- лук нарязан на ситно
3 с.л. целина корен,или листа нарязани на ситно
3с.л. соев сос
1-2 зърна бахар
1 дафинов лист
Приготвяне
Месото се поставя в подходящ съд заедно с продуктите за марината (морков, чесън, лук, целина,оцет, бахар, дафинов лист) и се залива с вода докато се покрие добре.
Така месото престоява 2-3 часа или една нощ.
След това водата се изхвърля,като се запазват продуктите и подправките от маринатата.
Джоланите или месото се овалват в олио, червен пипер и сол на вкус.
Нареждат в гювеча заедно с продуктите от маринатата, малките кромидчета и гъбите.
Поръсва се леко с олио.
Прибавя се виното, бирата, както и водата.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI2kJ98e8jkhUXHXFpwarPp2MNjPdKeVvLc1cTyAt_PzL4KN-PxEUHzpkQ2FdiSpuslv5XsZPWFjFRI5WJmC2Q0kOXE57mb6Kdv7NeDGn9A35AgjbuLBlpE-YZhpxWrkJVI86VRPSXsZ0/s400/IMG_20190428_090506.jpg)
Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна /Важно е да сложите гювеча в студена фурна; ако сте я загряли предварително рискувате да се пръсне гювечът/ и се включва на 220 градуса.
Така се пече около час и половина, намалява се на 180 градуса и се пече още толкова.
Ако не е достатъчно запечено може да се махне капака и се запича по желание.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuAL4O76kvp6f-5pOXp6SXZmYiJTMUxpixaMvbQGQXOc1M93uE5pE7KFRBX54tPvai5RTfJ6WTuqzTrf7pxwX1Mhi19JBSIOmUWyb1CgogoEXcO36MlowMT5LHQ7Z-GcU-iCkSxPk4R2M/s640/IMG_20190428_124834.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7LH_B-4z640BW-WepT3MnZKjSo4wr10Mu4Jtws30hA1tzXLugfHCGeuwufVjU2RrcEt5Ezn4K8LTxnQI9k3cNxBCjwXqp7-NqXLRgDyoUGgFoeEDTyoaTjsaoN_smxWSbdn0bxnawjRs/s320/IMG_20190428_125105.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj47yWt-BgKBgz98yYRAiAcaFjJLNVsSOgkOe96dQi38qZv-BFE3tfGf-ILA-8r5D_c-eWOqvF6c58L_dt1kmXyEGtKBGe0ZYseTskcxgpeqMrrJRUu0DouAFLIIcBzLJJkflp4WSHwBkY/s320/IMG_20190428_125048.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZSSjzU3FGyPvwRJJfsYSpuCVIqBVUD2wdohcW3h0QWp2q1MpL1rWNomOZkx5MYTjdVbEDf0k_3dRd6p-Ak9RisqanJnjjdLRafIghvIdCNsIEgLVH2a2ovfpi330QPqkP1YSH3lirfQM/s640/IMG_20190428_125030.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTB56khcWDsw-XsP3k3F45WY_Ctc4Esm-2fDJRguys_9z3xMWluFy8NkVFWOlPqCRZN43z_O4fdIutmLD3Akki0cUduKVUoEQ9koDNv4vF3l73MePeXyh3ChL6S08CdhuYZNjaU2aQuDM/s640/IMG_20190428_125039.jpg)
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
каквото и да туриш в гювеча, става вкусно. Само с мерак да е направено
ОтговорИзтриванеМного, много вкусно изглеждат наистина, Здравче. Поздрави!
ОтговорИзтриване