Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 15 май 2019 г.

МНОГО ВКУСНИ ДЖОЛАНИ В ГЪРНЕ




рецептата е на Виолета Шейтанова-Дечева и блога и МЕРУДИЯ която е за заек в гърне но аз опитах и с джолан и той стана много вкусен.

Необходими продукти
2бр.- джолани или месо свинско от бут
300гр.- гъби нарязани на едро
2 с.л.- червен пипер
1/2 ч.ч.- олио
1/2 ч.ч.- бира
1/2ч.ч.-бяло вино
1 ч.ч.- вода
300гр - малък кромид обелен
сол на вкус

марината
2 бр.- морков почистени и нарязани на шайби
4-5 скилидки чесън нарязани на ситно
1 глава- лук нарязан на ситно
3 с.л. целина корен,или листа нарязани на ситно
3с.л. соев сос
1-2 зърна бахар
1 дафинов лист

Приготвяне
Месото се поставя в подходящ съд заедно с продуктите за марината (морков, чесън, лук, целина,оцет, бахар, дафинов лист) и се залива с вода докато се покрие добре.
Така месото престоява 2-3 часа или една нощ.
След това водата се изхвърля,като се запазват продуктите и подправките от маринатата.
Джоланите или месото се овалват в олио, червен пипер и сол на вкус.
Нареждат в гювеча заедно с продуктите от маринатата, малките кромидчета и гъбите.
Поръсва се леко с олио.
Прибавя се виното, бирата, както и водата.



Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна /Важно е да сложите гювеча в студена фурна; ако сте я загряли предварително рискувате да се пръсне гювечът/ и се включва на 220 градуса.
Така се пече около час и половина, намалява се на 180 градуса и се пече още толкова.
Ако не е достатъчно запечено може да се махне капака и се запича по желание.






~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~







2 коментара:

  1. каквото и да туриш в гювеча, става вкусно. Само с мерак да е направено

    ОтговорИзтриване
  2. Много, много вкусно изглеждат наистина, Здравче. Поздрави!

    ОтговорИзтриване