Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 12 декември 2021 г.

✨ Фунийки ✨

Тесто за фунийките 
2 - яйца 
1ч.ч.- захар 
1ч.л.-сода 
1/2 ч.ч.- олио 
1 ч ч.-кис.мляко 
Около 700 гр. брашно за средно меко тесто 
Ванилия 
  
За крема 
 4- жълтъка от яйца
6 с.л.- брашно, 
1ч.ч.- захар, 
1 ванилия 
1 л.- пр мляко, 

Приготвяне на тестото 
Брашното пресях в голяма тава. 
Направих кладенче и чукнах яйцата. 
В киселото мляко добавих содата бикарбонат,да се активира. 
 В кладенчето прибавих захарта и активираното кисело мляко. 
 Добавих олиото и ванилията. 
Замесих средно меко тесто. 
Разточих на тънко на правоъгълник и нарязах ленти по 1см. широки. 
Всяка лентичка навих от върха към широкият край като застъпвах по малко всяка навивка. Наредих в тава със хартия за печене. 
Пекох на 180 градуса до леко зачервяване. 
Още горещи махнах формичките. 



  Оставят се да изстинат. 
  
ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА 
Продуктите за крема
жълтъците, брашно, захар,ванилия смесих добре с малко водичка или мляко да стане каша. 1 литър- прясно мляко завира и се прибавих горната смес при непрекъснато бъркане и да стане гъст крем. 
Оставям да отдъхне малко да не е врял. 
Готовите фунийки напълних с яйчен крем, като накрая всеки край се потапя в смлени орехи, за да се запечата. 
Колкото повече престоят преди консумация, толкова по вкусни стават.

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар