1 с.л.- захар
1 ч.л.- сол
260 мл- топло мляко
1бр.- суха мая или 1/2пакет- жива
60гр.- разтопено масло
430-450гр.- брашно
трябват ни още
20гр масло за намазване на тестото
сусам
1бр.- цяло яйце или жълтък за намазване на погачата
⠀
Приготвяне
Изсипах маята, захарта в топло мляко, добавих 150 г. брашно, разбърках.
Покрих с кърпа и оставих да шупне.
Добавих сол,разтопено масло към шупналата смес, разбърках и постепенно добавих брашното.
Замесих, леко лепкаво тесто.
Разделих на 12 еднакви топки,/моята е двойна доза и за това е с повече топки / и оставих да втаса на топло завито с кърпа.
Оформените и втасали топки, сплесках с пръсти на кръгчета.
Намазах от всички страни, с четка с разтопеното масло.
Подреждах намазаните кръгчета по края на тавата като всяко едно застъпва другото и така докато се съединят краищата.
Покрих с фолио и оставих да втаса на топло за 30 минути.
Намазах със жълтък, поръсих със сусам.
Пекох на 180С до готовност.
Оставих да изстине на решетка!
Вижте в източник има клип как се прави....
източник
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар