150мл.- прясно мляко
100мл- вода
1с.л.- кисело мляко + 1/2к.л.-бакпулвер да шупне
1/2 кубче мая или 1 суха 14гр.
1 - яйце
1ч.л.- сол
1с.л. - захар
3с.л.- олио
+,- 600гр.- брашно
За плънката
100гр. -сирене
1 - яйце
суха зеленчукова универсална подправка
семена за поръсване на кифличките
Приготвяне:
Всичко омесих .
Прибавете или отнемете брашно, ако е нужно, за средно меко тесто.
Разделих на 2 части.
Оставих за малко завито докато направя плънката.
Намачках сиренето с вилица.
Яйцето разделих на белтък и жълтък.
Жълтъка прибавих към сиренето и хубаво обърках.
Белтъка оставих да намажа отгоре, кифличките.
Първата част от тестото разточих /на 2мм, дебелина/ на правоъгълник и нарязах на големи квадрати, и всеки квадрат на триъгълник.
Разпределих плънката върху всеки триъгълник и поръсих по щипка универсална подправка върху плънката.
Завих мини кифлички и слагах в тавата от фурната, която беше покрита със хартия за печене.
Оставих да втасат и тогава ги намазах със леко разбитият белтък и поръсих със семената.
Втората останала половина на тестото, може да си направите кифлички и със сладка плънка, каквато пожелаете.
Аз го сложих във фризера, за да имам за по късно, че сме двама и всичкото тесто ни е много наведнъж да го използвам.
Когато ми потрябва тестото- Изкарвам го от фризера предишната вечер да се отпусне и на другият ден процедирам по същият начин, както съм описала по горе в приготвяне.
Това тесто е и много хубаво за хляб, уникално е!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ
ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравей, Зиче, остават ли меки и на другия ден тези чудесни кифлички?
ОтговорИзтриванеда, същите си са
Изтриване