1-2бр.-настърган морков
4 . 5 бр.-средно голям патладжан предварително осолен и изцеден.
-
1 глава -чесън нарязан на ситно
-
1 връзка - магданоз нарязана
3кг.-изчистени червени чушки и нарязани
за маринатата :
500 мл.-оцет
-
1 ч.ч.-захар
-
3 с.л.-сол
-
1каф.-чашка олио
-
1 каф.-чашка вода
-
1 - 2 бр.-дафинов лист
-
1ч.л.-чер пипер на зърна
След като заври маринатата, мариновам чушките и патладжана за 10 мин. във врящата марина.
Пълня бурканите БЕЗ ДА ДОЛИВАМ ОТ МАРИНАТАТА и притискам хубаво със лъжицата да няма въздух.
Затварям хубаво с капачките.
Има възможност за консервиране с по 2 бр. аспирин на буркан.
Или стерилизация за 10 мин. избора е ваш!
Източник на рецептата е Симеонка Минчева Анчева-Иванова
Благодаря, Мони за хубавата и бърза, рецепта.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар