Много е хубава и лесна ,горещо препоръчвам.
Благодаря на Graciela Nikolova за споделената рецепта.
Аз направо я снимах и я пускам така както тя е написала.
Ето и копирана рецептата на Грациела, за да не се губи оригинала.
Graciela Nikolova
·
3кг.-червени чушки
2кг.-син патладжан
500мл.-оцет / аз сложих 400 мл. /
2-3с.л.-сол
4с.л.-захар / аз сложих 5/
Чесън
Целина
Настърган морков
Чушките изчистени от дръжки и семенници се пекат и белят.
Накисват се за два часа със оцета и солта.
Написала съм 2-3с.л.сол,защото на мен две ми се сториха малко и добавих още една,като опитах на вкус.
Синият патладжан изпържих,без да го изкисвам в подсолена вода,защото сорта му е хибриден и няма горчивина.
Прибавих го при чушките,сложих захарта и чесъна и оставих да престои още час.
Наредих в буркани с целина объркана с настърган морков, между тях и по два аспирина на буркан от 500гр.(старите буркани от кисело мляко).
Запечатах с капак и обръщах 4 дни бурканите.
Моите буркани, бяха по големите от 720мл.
В бурканите 720гр. и аз сложих по 2бр. аспирина и една лъжичка вода да се разтворят и тогава наредих зеленчуците. Саламура не добавих, само зеленчуците като леко притисках със лъжицата.
Запечатах с капачките и обръщах бурканите, 4 дни .
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар