Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 25 октомври 2022 г.

🌾 ПИТКИ С МАСЛО 🌾

НЕЖНИ, ПУХКАВИ И ВКУСНИ, ухаещи на масло. 
 Опитайте! 

 продукти за 6 големи питки 
 2бр.-яйца 
 1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр. 
 200гр- кисело мляко 
 100гр.-прясно мляко 
 5 с.л.- олио 
 1/2 равна ч.л.- бакпулвер 
 1 ч.л.-сол 
 2 с.л.-захар /ако не искате да ви е леко сладко сложете 1с.л./ 
 около +,- 700- 800гр.- брашно за меко тесто 
 масло за отгоре на питките 

 Приготвяне 
 Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда, а направо в кладенчето всичко се изсипва. 
В млякото изсипах бакпулвера да шупне и него изсипах в кладенчето. 
 Изсипах и останалите продукти в кладенчето и омесих средно меко тесто. 
 Тестото ако искате да го правите веднага, оформяте и оставяте да втаса. 
 Ако искате да го съхранявате във хладилника ,намажете една голяма найлонова торбичка с олио и сложете тестото вътре и завържете торбичката така ,че да остане празно място в нея, за да има място когато втаса тестото в хладилника, да не се спука торбата. 
 Аз омесих и НАПРАВО ОФОРМИХ. 
 Оформянето е много просто. 
Разделих на 6 равни части и с намаслени ръце, оформих топки. 
Сложих ги в тавичката с незалепващо покритие, като предварително намазах дъното с масло. 
На всяка топка сложих по парче масло, като притиснах да стане дупка.
Покрих с кърпа и оставих да втаса /да удвои обема си/във фурната на 50 градуса. 
 Пекох на 180 градуса до готовност. 
 Уникално тесто за всичко. 
 Да ви е сладко!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар