щука
брашно за овалване на филетата преди пържене
За соса:
1 кофичка- кисело мляко
копър
2с.л.- смлени орехи
сол на вкус
зехтин
За маринатата:
сока на 2 бр.- лимони
черен пипер
розмарин
сол - на вкус
Всичко това хубаво обърках
Начин на приготвяне:
Почистих и измих рибата добре и хубаво измих на течаща вода.
Нарязах на филета.
Всяко филе овалях в марината.
Затворих съда и прибрах в хладилник за 1 час може и една нощ.
Когато извадих овалях всяко парче в брашно и оставих на стайна температура за 15 минути,
за да се намокри брашното и при пържене да стане, коричка.
Изпържих филетата в тиган с олио.
При сервиране всяко парче полях със соса направен от продуктите за соса.
За гарнитура направих
Картофено пюре /всички знаете как се прави/
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар