Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 6 юли 2024 г.

Бърз, плодов сладкиш

 Източника на тази супер рецепта е моята приятелка Траяна Кайкакова

Вижте рецептата и в нейната група ,там е обяснено по подробно.

Аз направо копирах част от публикацията и, за да не се губи оригинала.

Този "Бърз сладкиш" беше много популярен в кулинарните блогове преди доста години. И наистина е бърз и с налични продукти. Разбъркайте с вилица или лъжица. Не пускайте миксер, моля ви ,защото няма да се получи!

Сега има много плодове, така,  че сложете каквито имате и обичате. 

Продукти:

1 - яйце ( може и без него)

1 ч.ч.- захар

1 ч.ч.- кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб или бакпулвер

2 ч.ч.- брашно

1- ванилия

7 с.л.- олио

Плодове/аз сложих по 1 шепа ябълка, боровинки,круша/ вие по по избор каквито имате, шепа счукани орехи, пудра захар за поръсване. 

Мерете с еднакви чаши.

 


Приготвяне:

Сложете яйцето, после захарта и леко разбийте с вилица, колкото да се смесят. Добавете киселото мляко с шупналия набухвател и отново леко разбъркайте. Сложете ванилията, брашното и бъркайте до хомогенна смес. 

Накрая сложете олиото, докато поеме тестото. 

Получава се гъсто тесто, вече мазно от олиото. 

Разстелете го в тавичка  върху хартия за печене, моята е 24 см. в диаметър, може и в правоъгълна. 

Аз отделих малко смес и обърках с 1 с.л. какао, да излъжа домашните, че е шоколадов сладкиш :) 

Отгоре наръсете с нарязаните на ситно плодове и натрошени орехи. 

Печете на 180 градуса до суха клечка около 40-50 минути.  

Поръсете с пудра захар, след като поизстине .  

Това е.

Благодаря ,Траянче за страхотната рецепта, МНОГО ВКУСНА, МНОГО!


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар