ПРОДУКТИ
1 ч.ч.-ориз
2 ,1/2 ч.ч.-вода
1л.-прясно мляко
1ч.ч.-захар
2 равни с.л. -пшенично нишесте
3бр.-жълтъци
2бр.-ванилия
ПРИГОТВЯНЕ
Оризът варих заедно с 2ч.ч.-вода, докато течността напълно се абсорбира.
Леко разбърквах и доливах от прясното мляко и захарта и оставих да ври на тих огън около десетина минути.
През това време докато се вари ориза с млякото,
разбих нишестето и жълтъци в ½ ч.ч. вода.
Бавно започнах да изливам в млечната част и бърках непрекъснато да не загори отдолу.
Варих окоро 5 минути докато се сгъсти да стане като крем.
Добавих накрая, ванилията,разбърках и веднага разсипах в порцеланови купички и шоли, като към всяка се добавя по малко вода.
Купичките наредих в тава и пекох на водна баня на 180 градуса.
Пекох на средно ниво ,докато се получи тъмнокафява коричка отгоре.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
Изглежда много кремест и пухкав. Трябва да опитам и този метод. Благодаря ти, Здравче! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеВкусно.
ОтговорИзтриване