Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 31 юли 2018 г.

Сутляш по турски



ПРОДУКТИ
1 ч.ч.-ориз
2 ,1/2 ч.ч.-вода
1л.-прясно мляко
1ч.ч.-захар
2 равни с.л. -пшенично нишесте
3бр.-жълтъци
2бр.-ванилия



ПРИГОТВЯНЕ
Оризът варих заедно с 2ч.ч.-вода, докато течността напълно се абсорбира.
Леко разбърквах и доливах от прясното мляко и захарта и оставих да ври на тих огън около десетина минути.
През това време докато се вари ориза с млякото,
 разбих нишестето и жълтъци в ½ ч.ч. вода.
Бавно започнах да изливам в млечната част и бърках непрекъснато да не загори отдолу.
Варих окоро 5 минути докато се сгъсти да стане като крем.
Добавих накрая, ванилията,разбърках и веднага разсипах в порцеланови купички и шоли, като към всяка се добавя по малко вода.
Купичките наредих в тава и пекох на водна баня на 180 градуса.
Пекох на средно ниво ,докато се получи тъмнокафява коричка отгоре.



~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~




2 коментара:

  1. Изглежда много кремест и пухкав. Трябва да опитам и този метод. Благодаря ти, Здравче! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване