Последователи

неделя, 14 март 2010 г.

ФРИКАСЕ



Продукти:
пилешко месо предварително сварено

За соса:

80-90 г.- масло,
3-4с.л. -брашно,
4- жълтъка,
400г.-кисело мляко,
лимон,
щипка сол



Приготвяне:
Пилешкото месо когато се свари нарязах на средни парчета.
В тиган запържих 80-90г. масло, прибавих 3-4 с.л. брашно и долях до необходимата гъстота от бульона, в който е вряло пилето./ние го обичаме по гъстичко/
Отделно разбих 3-4 жълтъка с 400г. кисело мляко, прибавих при постоянно разбъркване към брашнения сос.
Накрая подправих с лимон и лимонова кора.
Ако нямате лимон, сложете половин кафена лъжичка лимонтозу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...