Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 14 март 2010 г.

ФРИКАСЕ



Продукти:
пилешко месо предварително сварено

За соса:

80-90 г.- масло,
3-4с.л. - брашно,
4- жълтъка,
бульона от вареното пилешко(ако нямате 2бр. купешки бульон разтворен в топла вода)
лимон,
 сол



Приготвяне:
Пилешкото месо когато се свари нарязах на средни парчета.
В тиган запържих 80-90г. масло, прибавих 3-4 с.л. брашно  и леко запържих
Долях до необходимата гъстота от бульона, в който е вряло пилето./ние го обичаме по гъстичко/ и енергично бърках с тел, да се получи еднородна гладка смес.
Отделно разбих 3 жълтъка, които прибавих при постоянно разбъркване към брашнения сос.
Накрая подправих с лимон и лимонова кора.
Ако нямате лимон, сложете  лимонтозу.


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар