ПРОДУКТИ:
за каймата
500ГР. -кайма
една каф. чаша-ориз
сол,кимион,
2-3 смлени зърна -бахар
чер пипер
смесва се всичко
за гъбите
400-500гр.-гъби измити и нарязани
2 - големи глави кромид това се запържват в олио
за пилешките гърди
300гр -пилешки гърди нарязани на ленти
1ч бира
подправки каквито имате, слага се по малко от всичко...
всичко това се размесва в една купа и се оставя няколко часа да стои /аз го приготвям вечер и стои цяла нощ/
1- средна кисела зелка..
Листата цели се завиват
Първо се слага от каймата
после от гъбите и лука
и по едно две парчета от пилешкото и се завива голяма сарма.
Нарежда се в глинено гърне с олио на дъното.Когато направим първия ред намазваме сармите с червен пипер и олио ... после другия ред...така процедираме до свършването на сърмите...
за каймата
500ГР. -кайма
една каф. чаша-ориз
сол,кимион,
2-3 смлени зърна -бахар
чер пипер
смесва се всичко
за гъбите
400-500гр.-гъби измити и нарязани
2 - големи глави кромид това се запържват в олио
за пилешките гърди
300гр -пилешки гърди нарязани на ленти
1ч бира
подправки каквито имате, слага се по малко от всичко...
всичко това се размесва в една купа и се оставя няколко часа да стои /аз го приготвям вечер и стои цяла нощ/
1- средна кисела зелка..
Листата цели се завиват
Първо се слага от каймата
после от гъбите и лука
и по едно две парчета от пилешкото и се завива голяма сарма.
Нарежда се в глинено гърне с олио на дъното.Когато направим първия ред намазваме сармите с червен пипер и олио ... после другия ред...така процедираме до свършването на сърмите...
Пече се във фурната първо на силна и после на слаба докато са готови сармите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар