Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 10 март 2010 г.

МНОГО ВКУСНО ТЕЛЕШКО




ТАЗИ РЕЦЕПТА СЕ ПРАВИ В ХЕРМЕТИЧНА ТЕНДЖЕРА!

Продукти: 4 порции
1 голяма глава лук
олио и масло../количетвото зависи от големината на тенджерата/
500-600 гр телешко месо
5-6 стръкчета пресен магданоз
1ч.л. ронена чубрица
1/2 ч.л. чеврен пипер
1 ч. л. вегета
6 дафинови листа
10 зърна чер пипер
сол за осоляване на вкус
по желание ако обичате леко люто прибавете чили натрошено...1 щипка.





Приготовление:
Главата лук се реже на полумесеци,на едри парчета, и се запържва в олио и масло в равни количества. .Мазнината трябва да покрие дъното на тенджерата.Като омекне лука и леко се зачерви се добавя телешкото което предварително е нарязано на средно големи кубчета /да могат да се бодат на виличка...като хапка/ .През цялото време се бърка с дървена лъжица!

Като се поизпържи месото и си пусне водичка се прибавят нарязания на ситно магданоз,чубрицата,вегатата, червения пипер, зрънцата чер пипер и дафиновите листа начупени на две.
/ Зависи от месото...понякога е сухо и не пуска водичка,тогава добавям 3 супени лъжици вода. Ако месото си има водичка..не се добавя вода./ Но гледайте преди да захлупите капака да има сосче което да покрива дъното на тенджерата!Пържи се около 8-10 минутки.

Разбърквате леко всичко и се затваря с капака...НАМАЛЯ СЕ ОГЪНА НА СРЕДНО СЛАБ!!! И засичате 20 минутки! Моя котлон е на 12 степени и аз намалям на 5-6. Тоест намаляте на половина котлона...и оставяте така 20 минути да се задушава на слаб огън.

http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=237184.msg5428968

Няма коментари:

Публикуване на коментар