Продукти:
1.500кг-пресято брашно 3 пъти
1в.ч.-хладка вода ,
кубче мая и щипка сода бикарбонат
5-6 бр.-яйца ... 5 и 4 също съм слагала пак става,... единият жълтък се отделя за намазване отгоре
1с.л.-сол
6с.л.- захар
1кофичка -кисело мляко
ПРИГОТВЯНЕ:
Прави се кладенче всички продукти в него и се меси да се събере тестото.
Удря се в масата 100 пъти докато се получи меко тесто.
Оставя се да втаса. / аз направо правя топките и само втасва преди да се пече/
Пак се меси и се разделя на 6бр.топки.
Всяка се разточва на кора мажат се със маргарин,масло,даже и някои слагат мас, / ако ще правите тутманик на кората се слага и сирене/ навиват се на руло и се режат на парчета и се обръщат в подмазана тава с масло ,маргарин ,олио.
Втасва и се пече на окуло 180 градуса.
Удря се в масата 100 пъти докато се получи меко тесто.
Оставя се да втаса. / аз направо правя топките и само втасва преди да се пече/
Пак се меси и се разделя на 6бр.топки.
Всяка се разточва на кора мажат се със маргарин,масло,даже и някои слагат мас, / ако ще правите тутманик на кората се слага и сирене/ навиват се на руло и се режат на парчета и се обръщат в подмазана тава с масло ,маргарин ,олио.
Втасва и се пече на окуло 180 градуса.
Тестото е много хубаво и за тутманик.
От както имам машина за хляб меся в нея тестото.
Рецептата е голяма и внимавайте иска дълбока тава .
Аз пека в 30см диаметър тава и висока колкото се може повече.
В моята слагам гланцирани картони високи 20см намазани с масло около тавата от вътрешната страна и се получава тази височина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар