Последователи

вторник, 20 април 2010 г.

АГНЕШКА КАПАМА - ала Зиче

ПРОДУКТИ
400 г агнешко месо
вода, оцет, вино, брашно за овалване на месото, черен пипер на вкус
1 супена лъжица доматено пюре
1 щипка канела
2 карамфилчета
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснете месото в марината от вода, оцет, вино и подправки според вкуса ви: черен пипер, джоджен, магданоз, дафинов лист. След като месото преседи в тази смес поне два часа, трябва да го изцедите и да го нарежете на малки хапки. Оваляйте парченцата месо в брашното и ги изпържете в горещо олио. Прибавете сол, черен пипер, 1 супена лъжица доматено пюре, канела и карамфил. Прибавете също така две чаени чаши вода и оставете ястието да ври, докато остане само мазнината. Сервирайте със салата от сварени картофи. Поръсете капамата с нарязан на ситно пресен магданоз непосредствено преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...