Продукти:
1/2 кг. -шкембе телешко (става и със свинско)
1/2 кг. -шкембе телешко (става и със свинско)
1л.-прясно мляко /или колкото е бульона толкова и млякото 1:1/
2-3 с.л. -кис.мляко
1 -яйце
1-2 с.лъж. -брашно на каша
3-4 с.л. -олио
1 с.л.-червен пипер
сол
1 глава чесън
5 - 6 с.л.-оцет
лют червен пипер
Приготвяне:
Шкембето което е изчистено и измито добре ,се слага във херметична тенджера и се вари 50 мин. първо на силен огън докато засъска и после на слаб.
След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в прецеденият бульон.
Прибавя се прясното мляко да поври около 10 мин. с него Почваме да прибавяме брашнената каша до желаната гъстота..
Прибавя се прясното мляко да поври около 10 мин. с него Почваме да прибавяме брашнената каша до желаната гъстота..
Когато вече сме отместили тенджерата от котлона се разбива яйцето със киселото мляко и се застройва.
Олиото се запържва с троха хляб и се оставя да изстине почти и тогава се слага червения пипер.
При сервиране сипвам по една лъжица в шкембето .
При сервиране сипвам по една лъжица в шкембето .
Чесънът се счуква с малко сол и се покрива с оцета.
Шкембето се сервира с чесън и лют червен пипер или стрита люта чушка, на вкус.
В къщи много се харесва и същата чорба но със уши и краче .
Ако имате интерес надникнете ТУК
Става и само със свински уши невероятна чорбица.
Може да видите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар