Последователи

събота, 29 януари 2011 г.

ПОГАЧА -ала зиче



Рецептата е от Селския хляб но сега я направих на погача и стана също много хубава.

ПРОДУКТИ:
300 мл--вода хладка
5 с.л -олио
1 бр.- яйце
2 к.л. -сол
2 ч.л.-захар
брашно - 800гр (добавя се ако е необходимо още да не маже под бъркалките или ако се меси на ръка да е средно меко тесто)
1/2 калъпче - прясна мая .....или 14гр. суха




ПРИГОТВЯНЕ:
Рецертата както и в машина така и на ръка може да се омеси.
Тестото трябва да е средно меко.

Всичко меся в хлебопекарнята като предварително живата мая я слагам в хладката вода да се разтвори.
Сухата във брашното я разбърквам.
В хлебопекарнята я пускам на бързата програма за да се омеси по бързо без паузи.
Оформям погачата като я направих на 16 бр еднакви топчета и гледах да са набрашнени много хубаво.
Нареждам топките в тава покрита с домакинска хартия или подмазана тава ./Аз пекох във тавата 29см подмазана с олио ./
Завивам с кърпа тавата.
Пускам фурната на 50 градуса и слагам тавата вътре докато втаса тестото.
Когато е готово тестото ,махам кърпите и увеличавам фурната на 180 градуса до изпичането му.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...